Haberler

Velilere Çift Amortisörlü Bisiklet Uyarısı

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte bisikletler görücüye çıkmaya başlarken, satıcılar çift amortisörlü bisikletlerin kullanılmaması konusunda velileri uyararak çocukların omurilik ve kas sağlıklarına dikkat çekiyorlar.

Yaz aylarında çocukların ve gençlerin vazgeçilmezi olan bisikletler, yeni modelleri ve çeşitleriyle dükkanları süslemeye başladı. Sezona iyi başladıklarını söyleyen bisiklet satıcısı Muammer Erdem, " Eskişehir'de açılan hem motosiklet olarak hem de bisiklet olarak halkımızın kaliteli hizmet almaları için uğraşıyoruz. Vatandaşların da isteklerini ön planda tutarak ürünlerimizi görücüye çıkardık. Bisiklet fiyatları 220 liradan başlıyor ve 10 bin liraya kadar bisikletimiz mevcut. Minik müşteriler süslü bisikletleri tercih ediyor. Önceki yıllara göre şimdilerde bilinçli bisiklet alımı başladı. Önceden anne babalar rastgele bir bisiklet alarak çocuğuna götürürdü. Şimdilerde ise çocuklar gelerek kendi istedikleri bisikletlere sahip oluyorlar" açıklamasında bulundu.

ÇOCUKLAR İÇİN ÇİFT AMORTİSÖR ZARARLI

Yaş aralığı 8 ile 15 olan çocukların 24 jant bisikletlere bindiklerini söyleyen Erdem, bisiklet tercihinde dikkat edilmesi gereken hususlara da değindi. Çocukların 24 jant bisiklet alırken hafif bisikletleri tercih etmelerini aktaran Erdem, şunları söyledi;

"Mümkün olduğunca hafif ve alüminyum kadro alamaya çalışsınlar. En önemlilerinden birisi de tek amortisörlü tercih etmektir. Çünkü çift amortisörlü bisiklet çocuklara faydadan çok zarar verir. Bu yaş aralığındaki çocuklar gelişim aşamasında olduğu için, omurilik ve kaslarda daha fazla etki oluşturur. Zaten çift amortisörlü bisikletler de oldukça ağır oluyor. Bisiklet almak isteyen aileler bisikletle birlikte kask da alsınlar. Gece sürüşleri için de mutlaka teçhizatlarını tam olarak tedarik etsinler."

Muammer Erdem, sezona iyi başlamalarına rağmen havaların ısınıp soğumasının kendilerini şaşırttığını ve satışları olumsuz etkilediğini anlattı. Erdem, "Karne döneminde satışlarımızın artacağını düşünüyoruz. Biz mağaza olarak da karne zamanında gelen öğrencilere karne indirimi de yapıyoruz" diye belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title