Haberler

Velilerden Dönüşüme Karşı İmza Kampanyası

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde 19 Mayıs İlkokul ve Ortaokulu velileri, okullarının ilkokul kısmının kapatılacağı duyumunu alarak toplantı düzenlediler ve imza kampanyası başlattılar.

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde 19 Mayıs İlkokul ve Ortaokulu velileri, okullarının ilkokul kısmının kapatılacağı duyumunu alarak toplantı düzenlediler ve imza kampanyası başlattılar.

Tekkeköy Belediyesi Düğün Salonu'nda bir araya gelen veliler burada fikir alışverişi yaptılar. Toplantıda, okullarının sadece ortaokula dönüştürüleceği ve burada okuyan ilkokul öğrencilerinin de okula yaklaşık bin 200 metre uzaklıktaki Atatürk İlkokulu'na gideceği bilgisini alan veliler yetkililere tepkisini gösterirken, çocuklarını okula göndermeme ve eylem yapma fikrinde birleştiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan 19 Mayıs İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Ufuk Uysal, "Okulumuz Samsun Bulvarı, Atatürk Bulvarı ve Hacı Ali Ekinci Bulvarı arasında kalan 19 Mayıs Mahallesi arasında 1996 yılında yapılmıştır. 1996-1997 yılında eğitim öğretime açılarak bugüne kadar başarılı çalışmalara imza atmış, sosyal yönden güvenli, yoğun nüfusun bulunduğu bir bölgededir. Bölgede yapılaşma hızlı bir şekilde sürekli artmaktadır. Okulumuz 19 Mayıs Mahallesi'nde meskenler bölümünün tamamından öğrenci barındırmaktadır. Yaklaşık 500 - bin 200 metre arasındaki uzaklıklardan okulumuza öğrenci gelmektedir. Okulumuzun fiziki yapısı hem ilkokul hem de ortaokula cevap verecek şekildedir. Okulumuz 4+4+4 sisteminden dolayı ortaokula dönüştürüldü. İlkokul öğrencileri ortalama mesafesi bin 200 metre olan Atatürk İlkokulu'na yönlendirildi. İsteğimiz okulumuzun eskisi gibi yine ilkokul ve ortaokul olarak devam etmesidir" dedi.

Okullarının 29 derslik olduğunu belirten 19 Mayıs Mahalle Muhtarı Kamil Çilingir, "Biz provokatör değiliz ama çocuklarımız için eylem yapabiliriz. Okul başlamadan bir hafta önce birinci sınıflar okula başlayacak. Yaklaşık 400 ilkokul öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz her gün bulvardan karşıdan karşıya geçecekler. Eylemimize sahip çıkarsak başarılı oluruz" diye konuştu.

Buraya sadece kendi çocukları için değil, herkesin çocukları için toplandıklarını ifade eden Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Sevgi Kasım Afyon, "Biz eğitime karşı değiliz. 4+4+4 eğitim sistemi çok güzel oldu. Hepimiz ya apartman dairesinde oturuyoruz ya da müstakil evde oturuyoruz. Ben lojmanlarda oturup da servise yazdıracak kadar varlıklı bir insan değilim. Okulumuzda ilkokul ve ortaokulun giriş çıkış kapıları farklı. Okulumuzun ilkokul ile ortaokulu aynı anda kaldıramadıklarını söylüyorlar. Peki, o zaman Selyeri mevkisinin de ortaokulu bizim okulla birleşince bizim okul nasıl kaldıracak?" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenci velileri ilkokul bölümünün kapatılmaması ve çocuklarının başka okula yönlendirilmemesi için imza topladılar.

TEKKEKÖY İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya, bakanlığın aldığı kararı uyguladıklarını söyledi. Yalçınkaya, "Milli Eğitim Bakanlığımızın 4+4+4 zorunlu eğitim planlamasında 'her kademedeki okul tek başına okul olacak' diye karar aldı. Bizim o bölgede de Atatürk İlköğretim Okulu ile 19 Mayıs İlköğretim Okulu birbirini karşılayabiliyor. Atatürk İlköğretim Okulu'nun bahçesine ek bina yapıldı. Bahçe biraz küçük olduğu için mecburen 19 Mayıs İlköğretim Okulu'nun ilkokul kısmını kapattık ve Atatürk'e yönlendirdik. Aralarında 400-450 metre mesafe var. Atatürk'ün de ortaokul kısmını kapatarak, onları da 19 Mayıs'a dönüştürdük. Bu, bakanlığımızın uygulamasıdır. Biz bakanlığa 10 okul için rapor halinde dönüşüm kararı gönderdik. Yalnızca 3 tane okulun dönüşüm kararı uygun görüldü, diğerleri kabul olmadı" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Tekkeköy 19 Mayıs Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title