Haberler

Veliler Tepki Gösterdi, Milli Eğitim Geri Adım Attı

Güncelleme:

Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki Hasan Karamehmet İlköğretim Okulu'nun iki binasından birinin İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürülmesi kararına veliler tepki gösterdi. Velilerin Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bulunduğu Kaymakamlık binasına yürüyerek eylem yapması üzerine Milli Eğitim kararından vazgeçti.

VELİLER'DEN "OKULUMA DOKUNMA" TEPKİSİ

Hayırsever işadamı Hasan Karamehmet tarafından Duatepe Mahallesi'nde yaptırılan 1175 öğrencinin eğitim gördüğü Hasan Karamehmet İlköğretim Okulu'nun iki binasından biri Milli Eğitim Müdürlüğü'nce gelecek eğitim ve öğretim yılında İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürülmesi kararı alındı. Kararı duyan veliler, 'Okuluma dokunma', 'Okul bizimdir bizim kalacak' yazan dövizlerle okulda toplanıp karara tepki gösterdiler.

SLOGAN ATTILAR

Çoğunluğu kadınlardan oluşan veliler daha sonra sloganlar atarak Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de bulunduğu Kaymakamlık binasına yürüdü. Eylem nedeniyle Kaymakamlık binası önünde hareketli saatler yaşanırken, İlçe Mili Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir kapıya çıkarak eylemci velileri sakinleştirmeye çalıştı. Konuyla ilgili Kaymakam Hasan Göç ile görüştüğünü belirten ve henüz bu konuda net bir karar alınmadığını dile getiren Müdür Demir, Okul Aile Birliği Başkanı Süreyya Zeybek ve 10 kadar veliyi odasına alıp onları dinledi. İlçedeki tüm okullarda velilerin istemediği ya da hoşuna gitmediği hiçbir adımı atmayacaklarını belirten Demir, "Okulların tümünde eğitim ve öğretimin gereken standartlarda uygulanması için gerek yeni okul yaptırma, gerekse mevcut binaların iyileştirme, güçlendirme ve onarımlarının yapılarak öğrencilere daha iyi hizmet verecek konuma getirmek için çaba sarf ediyoruz. Bu çabanın içerisinde iki adet İmam Hatip Lisesi'nin öğrenci ihtiyacına yönelik, alttan gelecek orta öğretim öğrencisinin eğitim göreceği bina ihtiyacımızı çeşitli formüller ile gidermeyi planlıyoruz. Sizlerin okulunuza bu kadar sahip çıkmanız bizleri de memnun etti. Mademki sizler İlköğretim öğrencileri ile orta öğretim öğrencilerinin bir arada olmasını istemiyorsanız biz de bu düşüncemizi başka uygun bir okulda hayata geçiririz" dedi.

Müdür Demir, daha sonra dışarı çıkarak kapıda bekleyen velilere de okulda herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceği yönünde söz verdi. Bu söz üzerine eylemciler Demir'i alkışlayarak olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Sefa Demir Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

zddedsuuazdeduu@gmail.com:

Serefsizler cher tarafi cami vé imamhatiplerle dolduruyorlar caktirmadan.

14
32
yanıtYanıtla
adem:

HALK YOBAZLARI ISTEMIYOR HELE DINDAR KINDAR GENCLIK HIC ISTEMIYOR

22
20
yanıtYanıtla
ASİ DERSİMLİ:

İMAM HATİPLER ŞER YUVASIDIR DİNCİ GERİCİ ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA DÜŞMAN NESİL YETİŞTİRİLİYOR.

22
16
yanıtYanıtla
ÇAĞDAŞ:

bütün liseler imam hatip lisesine dödürülmelidir

9
28
yanıtYanıtla
YazınOsman Bektas:

AKP ,yeni secmen yetistirecek Okulunda! YUH OLSUN YOBAZLARA.

19
16
yanıtYanıtla
yanlız kurt:

inadına imam hatip

11
22
yanıtYanıtla
biz nelerle ugrasiyoruz:

akp artik bu sinsi oyunlariyla milleti bezdirdi yav neymis talep varmis talep eden kim acaba halk istemiyor baska isiniz yokmu sizin yobazlar herseyi kafaniza göre bozmaktan baska su milleti dine düsman ettiler yav

18
12
yanıtYanıtla
aha:

Memlekette imammı kalmadı hala imam hatip yapıyorlar.

20
9
yanıtYanıtla
SAMİMİYETSİZLER:

CHP VE BDP NİN İŞİNE BENZİYO ! SURATLARDAN BELLİ

6
21
yanıtYanıtla
??:

imamhatipte bize asla atatürkün ilke ve inkılaplarına düşman olmayı öğretmediler bunları nerden çıkarıyorsunuz

10
15
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title