Haberler

Veliler Okulun Bakım ve Onarımını Yapıyor

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki Arpacık Ortaokulu'nda çocuklarının daha temiz ve sağlıklı ortamda eğitim almasını isteyen veliler, yarıyıl tatilini fırsat bilerek okulda bakım ve onarım yapıyor.

Fethiye Arpacık Ortaokulu'nda yarıyıl tatili olmasına rağmen hareketli günler yaşanıyor. 6 derslik ve 60 öğrencisi bulunan okul, öğrenci velileri tarafından bakıma alındı. Çocuklarının daha iyi şartlarda eğitim almasını isteyen veliler, uzun zamandır bakım yapılmadığı için boyaları dökülen, sıralarında kabarma meydana gelen okulda hummalı çalışma başlattı. Sıraları zımparalayan veliler bir yandan da okulun boyalarını yeniledi. Camları ve yerleri silen veliler, okulun daha sağlıklı olması için köşe bucak temizlik yapıyor. Çalışmaların yarıyıl tatili sona ermeden bitirilmesi planlanıyor.

'BAKIM İŞİNİ GÖNÜLLÜ VELİLER YAPIYOR'

Arpacık Ortaokulu Müdürü Yusuf Kabasarı, bakım işinin gönüllü veliler tarafından yapıldığını söyledi. Tatil başladıktan sonra okul aile birliği önderliğinde okuldaki eksiklerin tespit edildiğini anlatan Kabasarı, sıraların temizlenmesi, okulun boyanması, panoların düzenlenmesi gibi bütün eksiklerin bu süreç içersinde veliler tarafından yapıldığını aktardı.

'VELİLER YÜKÜMÜZÜ HAFİFLETTİ'

Müdür yardımcısı Muharrem Demirtaş da okulun eksiklerinin çok olduğunu kaydetti. İmkanlar ölçüsünde bir şeyler yapmak istediklerini belirten Demirtaş, "Eksiklerimiz çok, ne yapalım diye düşündük. Sıraların üzerindeki çizikleri, eksikleri giderelim istedik. Duvarları boyamak için kendimiz bir şeyler yapmaya başladık. Bunu duyan velilerimiz de okula gelerek yükümüzü hafifletti. Duyan herkes geldi, el verdi işe. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Öğrenci velileri de Arpacık Ortaokulu'nun yıllardır kullanıldığı için hasar gördüğünü anlatırken, çocukların rahat etmeleri için sıraları tek tek temizlediklerini belirtti. Bütün sıraların verniklendiğini söyleyen veliler, bu şekilde çocukların sıralardan çıkan parçalardan etkilenmeyeceğini kaydetti. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title