Haberler

Veliler Okul Bastı!

Güncelleme:

Gaziantep'te Öğrencilerinin 1 Km Uzaklıktaki Başka Bir Okulda İkili Eğitim Alacak Olmaları Velileri Ayaklandırdı.

GAZİANTEP'te Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul yenileme çalışmaları kapsamında yıkılacak olan Nuri Pazarbaşı İlköğretim Okulu öğrencilerinin yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki başka bir okulda ikili eğitim alacak olmaları velileri ayaklandırdı. Okulu basan veliler, yeni okul tamamlanana kadar servis tahsis edilmezse çocuklarını okula göndermeyecekleri iddiasında bulundu.

Merkez Şahinbey İlçesi'ndeki Nuri Pazarbaşı Mahallesi'ndeki 850 öğrencisi bulunan Nuri Pazarbaşı İlköğretim Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2010 yılının ek ilköğretim yatırım programı çerçevesinde 12 derslikli binasının yıkılıp yerine 33 derslikli yeni bina yapılması kararlaştırıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü de bu okulun yıkılacak olan binasında eğitim gören 5., 6.,7. ve 8'nci sınıflarında okuyan öğrencilerini yeni bina tamamlanana kadar öğretmenleri ile birlikte yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Yukarıbayır Mahallesi'nde bulunan Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda normal eğitimden ikili eğitime geçeceklerini, bu yüzden velilerin çocuklarını bu okula götürmeleri gerektiğini duyurdu. Bunu öğrenen veliler yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle çocuklarıyla birlikte yıkılacak olan Nuri Pazarbaşı İlköğretim Okulu'nda toplandı. Okul Aile Birliği Başkanı Erdal Demir, burada yaptığı açıklamada, özellikle küçük yaşta kız çocukları olan velilerin 1 kilometre uzaklıktaki okula yaya olarak göndermek istemediğini belirterek, "Veliler çocuklarına servis sağlanmazsa okula göndermek istemediklerini belirtiyor. Biz bununla ilgili kaymakamlığa ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvurduk. Yetkililerden talebimiz bu öğrencilere yeni okulları tamamlanana kadar servis tahsis edilmesidir" dedi.

Okulda yapılan açıklamanın ardından Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giden veliler, konuyla ilgili çalışma yapılacağı sözü alarak sessizce dağıldı.

Mehmet BULUT- GAZİANTEP- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title