Haberler

Veliler Formayı Tercih Etti

Tokat'ta Gaziosmanpaşa Ortaokulu'nda düzenlenen ankette velilerin yüzde 75 forma ile çocuklarının okula gitmesini istedi.

Tokat'ta Gaziosmanpaşa Ortaokulu'nda düzenlenen ankette velilerin yüzde 75 forma ile çocuklarının okula gitmesini istedi.

Okullarda serbest kıyafet uygulamasında revizyon sinyalinin verilmesinin arından Tokat'ta serbest kıyafet uygulamasına geçen Kız Meslek Lisesi ile Anadolu Lisesi tekrar forma uygulamasına geri dönmüştü. Kıyafet değişikliği yapmayarak eğitim ve öğretime devam eden okullardan bazıları ise yıl sonu itibariyle anketle velilere "forma mı, serbest kıyafet mi?" diye sordu. Tokat Gaziosmanpaşa Ortaokulu'nda velilerin yüzde 75'i 2013-2014 eğitim öğretim yılı için formaya devam kararı verdi. Kızların isteğe göre lacivert pantolon giyebileceği, etek giyenlerin çorap renginin ise beyaz değil, lacivert olacağı kaydedildi. Yetkililer, GOP Ortaokulu'nda yapılan anket çalışmasının ön hazırlık olduğu, MEB'in kararına göre anket çalışmasının hayata geçirileceği bilgisini verdi.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ise Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin yayınlanan yönetmeliğe dikkat çekti. Bakanlığa bağlı özel kurumlarda öğrenci velilerinin yüzde 60'ının isteğine bağlı olarak okul yönetimi öğrencilere yönelik kıyafet belirleyebileceğinin altını çizen Yazıcı, öğrencilerin okula "serbest kıyafetle mi, formayla mı gideceği" konusunun önümüzdeki aylarda netlik kazanacağını sözlerine ekledi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziosmanpaşa Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title