Haberler

Veliefendi Hipodromu'nda "Longines Uluslararası Yarış Festivali"

Türk atçılığının, dünyanın önemli ekürilerini misafir ettiği ve bu yıl Longines sponsorluğunda düzenlenecek "Uluslararası Yarış Festivali" her geçen yıl artan bir ilgiyle takip ediliyor.

1991 yılından bu yana düzenlenen Boğaziçi ve Topkapı koşuları ile 1998 yılından beri gerçekleşen Malazgirt Koşusu, katılan yabancı safkanların kalitesinin yanı sıra, verilen ikramiyeler ile de dünya yarışçılık otoriteleri tarafından takip edilmektedir.

Türkiye'de bir ilk...

Dünyanın en önemli yarışçılık ülkelerinde sponsorluk faaliyetleri gerçekleştiren Longines, 3 yıl boyunca sürecek olan sponsorlukla ülkemiz atçılığının uluslararası alanda daha da prestijli hale gelmesine katkı sunacak. Ülkemizde 1990 yılından bu yana gerçekleştirilen Uluslararası Yarış Festivali, 3-4 Eylül tarihlerinde Veliefendi Hipodromu'nda "Longines Uluslararası Yarış Festivali" adıyla gerçekleşecek.

Longines, İstanbul'daki 7 koşulu festival sponsorluğunun yanı sıra Topkapı Koşusu'na da adını verdi. Çim pistte 1600 metre mesafede gerçekleşecek koşu, "Longines Topkapı Kupası" adı altında düzenlenecek.

Longines, zarafetin ve asaletin bir arada olduğu İngiltere Kraliyet Ascot Yarışları, Fransa Chantilly Hipodromu'nda yapılan ve dünya jet setinin Paris'e akın ettiği Paris Prix de Diane Longines ve Dubai World Cup gibi bir çok prestijli uluslararası at yarışları organizasyonunun Resmi Zaman Tutucusu olarak katkı sağlıyor.

Bir çok ünlü eküri ve safkanın yanı sıra, ünlü antrenörler, jokeyler, dünyanın önemli jokey kulüplerinin ve yarışçılık otoritelerinin temsilcileri ile saygın yarış medyasının editörleri ve fotoğrafçıları da 3-4 Eylül tarihlerindeki "Yarış Festivali" için İstanbul'a gelecek. Heyecanlı yarışlar izleyecek ve İstanbul'dan tatlı anılarla ayrılarak ülkelerine dönecek yabancı misafirlere, kusursuz ve unutulmaz bir festival yaşatmak için Türkiye Jokey Kulübü şimdiden hazırlıklarına başladı.

7 koşuda toplam 1.538.500 Euro ikramiye

Festivalin ilk günü olan 3 Eylül Cumartesi günü IFAHR, Anadolu, İstanbul yarışları, ikinci günü olan 4 Eylül tarihinde ise Malazgirt, Boğaziçi, Topkapı ve Trakya koşuları düzenlenecek. 2 gün sürecek olan Longines Uluslararası Yarış Festivali'ne yurtdışından 29 yabancı safkanın katılması bekleniyor. Dağıtılacak toplam ikramiye ise bu yıl 1.538.500 Euro olarak belirlendi.

Festivalin ikinci gününde eşsiz bir yarış şenliği yaşanacak

3 ve yukarı İngiliz atlarının katılacağı 1600 metre çim pistteki Longines Topkapı Koşusu'nun birincilik ikramiyesi 270 bin Euro olarak belirlendi. Longines Topkapı Koşusu'nda bu yıl İtalya'da G2 koşu kazanan Diplomat, Listed galibiyeti bulunan Mister Universe, Godolphin Ekürisi'nin formda safkanı Silent Attack ve daha önce bir çok kez ülkemize gelip, tabela içerisinde yer bulan Belgian Bill göze çarpan isimler arasında. 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarına mahsus diğer bir koşu olan Boğaziçi Koşusu ise, birinciye 180 bin Euro, toplamda ise 306 bin Euro'luk ikramiyesiyle Avrupalı atçıların dikkatini çekmekte. Boğaziçi Koşusunda ise bu yıl Listed koşu galibiyetleri bulunan Steel of Madrid, Elbereth, Fireglow ve Godolphin ekürisinin formda safkanlarından Move Up gibi isimler öne çıkıyor.

WAHO'ya kayıtlı 3 ve yukarı Yaşlı safkan Arap atlarına mahsus 110 bin 500 Euro toplam ikramiyeli "Malazgirt Koşusu" ise Arap atlarına mahsus dünyada en yüksek ikramiyenin dağıtıldığı koşulardan bir tanesi olarak göze çarpıyor. Festivalin ikinci ve son gününde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Malazgirt Koşusu için yurtdışından son startında İngiltere'de G2 koşu kazanan Kao Kat Mhf dikkat çeken yabancı safkanlar içerisinde bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Malazgirt İstanbul Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title