Haberler

Veli Küçük İçin Gölpazarı'nda Şenliğe 5 Bin Kişi Katıldı

Ergenekon davasında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve son çıkan yasayla cezaevinden tahliye edilen emekli tuğgeneral Veli Küçük, memleketi Bilecik'in Gölpazarı İlçesi'nde düzenlenen şenlikle karşılandı. Mehter Takımı eşliğinde şenlik alanına giren Veli Küçük, "Türk ordusunun yok edilmesi için her olayın içine Veli Küçük'ü soktular. Yaramazlık yapan çocukları korkutulan öcü gibi bir Veli Küçük yaratıldı" dedi.

İstanbul'dan eşi Nejla Küçük, avukat olan kızı Zeynep Küçük ile birlikte bugün öğle saatlerinde memleketi Gölpazarı İlçesi'ne gelen emekli tuğgeneral Veli Küçük, ilçe girişinde 100'ün üzerinde araç konvoyuyla karşılandı. Konvoyla ilçe merkezine giren veli Küçük burada araçtan inerek kendisi için 'Türkmen Şenliği' adı altında düzenlenen şenliğin yapıldığı Kavaklı Park'ına mehter takımı ile birlikte yürüyerek gitti.

Şenlik alanında kurban kesilerek karşılanan Veli Küçük için 'Bu topraklarda seni seven binlerce gönül var. Özgürlüğünle mutluyuz. İlçene hoş geldin Paşam' yazılı pankart asıldı. Kalabalık sık sık 'Gölpazarı seninle gurur duyuyor' sloganı attı.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı şeniliğe Gölpazarı Belediyle Başkanı CHP'li Vedat Kazıcı da geldi. Alanda kurulan kürsüye çıkıp kalabalığa hitap eden Veli Küçük, Ortadoğu'da sınırların değiştirilmek istendiğini, bunun için de Türkiye'nin hedef seçildiğini söyledi.

Bu coğrafyanın değişmesi için Türk ordusunun yok edilmesi gerektiğini hesaplayanlar olduğunu belirten Küçük, "1980'lerden itibaren bir Veli Küçük klasiği yarattılar. Her olayın içine Veli Küçük'ü soktular. Her olayda Veli Küçük gözüktü. Toplum öyle bir yere geldi ki benim bir benzetmem var. Küçük, yaramazlık yapan çocukları korkutulan öcü gibi bir Veli Küçük yaratıldı" dedi.

Bütün örgütlerin kendisinin peşinde olduğunu ve cezaevinde 6 yıl kaldığını anlatan Veli Küçük, bu sürede ailesinin de mağdur olduğunu anlattı. Veli Küçük, "Ben bundan şikayetçi değildim. Neden şikayetçi değilim. Bu vatan için her şeyi yaptım. Ben yarın ahrete göç ettiğimde belki 10 sene belki 5 senede belki de 3 ay içinde ahrete göç ettiğimde bana soru soracaklar. İlk başta soru soracak olan kim biliyor musunuz? Anasının elini öperek askere gönderdiğimiz orada çatışmada şehit olan 20 yaşındaki bir evlat. Diyecek ki 'Paşa ben canımı verdim bu vatan için. Sen ne yaptın?' ahrette bana hesap soracak ben de diyeceğim ki bu vatan için canımı, kanımı veda etmeyi göze almıştım. Ben de böyle hizmetlerde bulundum diyeceğim. Bu bir kader" diye konuştu

Kendisine 2 müebbet hapis cezasının verildiğini belirten Veli Küçük, suçlamalarla ilgili önüne hiçbir belgenin konulmadığını anlatırken şöyle dedi:

"Ordunun dağıtılması gerekliydi. Veli Küçük olmazdı da bir başka kişi olabilirdi ama beni seçtiler. 6 sene hakkımda soruşturma yapıldı. Önüme ne varsa koyun dedim. Hesabını ben vereceğim. Önüme hiçbir şey koyamadılar. ve 2 müebbet hapis ile 99 sene de hapis verdiler bana. Şimdi dosyam Yargıtay'a gidecek. Kızım Zeynep gecesine gündüzünü katarak bu davanın peşine düştü. Sadece Veli Küçük'ün değil tüm bu hazırlanan komployu çürüttü, yok etti. Ben öz ve öz Türk milliyetçisiyim ve benim Türk milliyetçiliğim Mustafa Kemal Atatürk'ün çizmiş olduğu ve hiçbir zaman silinemeyecek o milliyetçiliktir. Ben 70 yaşındayım. 70 yaşındaki bir adam 'öleceğim beni hapse atarlar' diye korkmaz. Eğer ben bu vatan hizmetinde 'Aman bana bir şey olmasın' diye çekilirsem yüce Allah ve öteki dünyaya gittiğimde 20 yaşındaki şehitlerime hesap veremem."

Veli Küçük'ün konuşmasının ardından beyaz güvercinler uçuruldu, katılanlara tavuklu pilav dağıtıldı. Küçük'e üzerinde Osmanlı arması ve Türk bayrağının bulunduğu bir tablo hediye etti. Küçük şenlik alanından ayrılırken bir gazetecinin 'Aktif siyasete girecek misiniz?' sorusuna "Ben Atatürk'ün yolunda siyasetin içindeyim" yanıtını verdi. - Bilecik

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeynep Küçük Veli Küçük Gölpazarı Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
title