Haberler

Veli Ağbaba, Yazıhan'ı Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Recai Kutan Boztepe Barajı yapıldı. Yapanların ellerine sağlık. Ama barajın sulama kanalları yok" dedi.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, beraberinde İl Genel Meclis Üyesi Vahap Altınok, Parti Yöneticileri Erdal Akkar, Orhan Tanataş, Yakup Korkmaz ve Sadık Yurttaş ile birlikte Yazıhan'a bağlı Durucasu ve Fethiye beldeleri ile Sürür, Bereketli, Hamidiye, Buzluk, Alican, Böğürtlen, İriağaç, Epreme, Sadıklı, Çivril ve Mısırdere köylerini ziyaret etti.

Ağbaba ve beraberindekiler ile Yazıhan'da esnaf ziyareti gerçekleştirdikten sonra, kısa bir süre önce Yazıhan Kaymakamlığı'na atanan Hatice Bayar Özdemir'i makamında ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi.

Ağbaba, Yazıhan'ın içme suyunun sağlıksız olduğunu iddia ederek, "Bütün Malatya'da elektrik sorunu var. Yazıhan'ın ayrıca elektrikten kaynaklı başka bir sorunu var. Muhtarlarımız arayıp, 'bizim köyün suları kesildi' diyorlar. 'Borcunuz mu var' diye sorduğumuzda ise borçları olmadıklarını söylüyorlar. Peki, neden sular kesiliyor. Sulama birliğinin AKSA'ya borcu varmış. Bu vatandaş sorunu değil ki. Vatandaş ödemesini birliğe yapmış. Peki, suyunuzu kirletenlere, suyunuzu vermeyenlere bir gün hesap sordunuz mu? Sormadınız. Ama sorma zamanı yakındır" diye konuştu.

Malatya'da Arguvan Yazıhan, Yeşilyurt, Kuluncak adliyelerinin kapatıldığını hatırlatan Ağbaba "Benim dışımda kimsenin sesi çıkmadı. Adliyelerin kapatılmasına oy verenleri, Yazıhan'a geldiklerinde alkışlıyorsunuz. Sanki Malatya'da bir milletvekili var. 6 Milletvekiline oy verdiniz. Ama konuşan bir milletvekili. Erzincan'ın 3 adliyesi kapatıldı. Yeniden açıldı. Yazıhan bu 3 ilçeden de daha büyük. Niye Yazıhan adliyesi kapatıldı. Çünkü Yazıhan'ın, Malatya'nın sahibi yok. Oy verdiğiniz milletvekilleri verdiğiniz oyun kıymetini bilmiyorlar. Benim dışında Yazıhan'ın sorunlarını gündeme getiren yok" şeklinde konuştu.

Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Recai Kutan Boztepe Barajı yapıldı. Yapanların ellerine sağlık. Ama barajın sulama kanalları yok. Baraj su tutmuş. Sanki bir mesire alanı. Dünyanın hangi yerinde var. Tam Aziz Nesin'lik hikaye. Tam bir komedi. Böyle bir şeyi sadece Malatya'da görebiliriz. Üstelik 2013'te Yazıhan'da içmeye su bulunmuyor. Bu konuyu TBMM'de gündeme getireceğim. Hesabını da siz soracaksınız."

Ağbaba ve beraberindekiler ayrıca İriağaç Köyü Seyit Ali Sultan Türbesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası köylülerle sohbet eden Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, "Köylerimizi geziyoruz. 1 yıl boyunca yaptıklarımızın hesabını veriyoruz. Sorunları yerinde görüyor, çözümü için çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Devlet Demir Yolları'nın yatırım programı açıklandı. Programda Malatya'nın olmadığı açıklandı. Bunu hemen dile getirdik. Mecliste de gündeme getireceğiz. Sivas'a gelen hızlı tren Malatya'ya gelmiyor, Erzincan'a gidiyor. Erzincan'ın 3 milletvekili var. Malatya'nın 6. Demek ki 3, 6'dan büyükmüş. 3 Milletvekilinin sözü geçmiş, 6 milletvekilinin sözü geçerli değil. Malatya bütün bölgeye hitap eden bir şehir. Malatya'ya hızlı tren gelirse, bütün doğu, batıya daha rahat ulaşacak. Malatya daha çok gelişecek. Bu bizim hakkımız. Bu hakkımızı isteyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Malatya- Sivas Karayolu ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ağbaba, "Bir gün dolduruyorlar, bir gün eşiyorlar. Tüm doğuyu Karadeniz'e bağlayan yolda daha 1 kilometre yol yapılmamış. 10 yıldır övünüyorlar ama duble yol Malatya'ya uğramamış" değerlendirmesini yaptı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veli Ağbaba Recai Kutan Yazıhan Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title