Haberler

Veli Ağbaba Malatya Ticaret Borsasını Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Malatya Ticaret Borsasını ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Malatya Ticaret Borsasını ziyaret etti.

Veli Ağbaba'ya Ticaret Borsası ziyaretinde CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve partililer eşlik etti.

Ziyarette kayısının son durumu hakkında Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey'den bilgi alan Ağbaba gündeme ilişkin açıklamalarda da bulundu. Alan bazlı desteğin kayısıya da uygulanmasını istediklerini belirten Ağbaba, "Alan bazlı destek uygulaması Malatya ekonomisini ayağa kaldırır" dedi.

Ziyarette ilk olarak söz alan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Veli Ağbaba'nın kendilerini ziyaret etmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Kaysıyla ilgili bir sorun olduğunda Veli Ağbaba en başta mecliste bu sorunları dile getiriyor" ifadelerini kullandı.

Gündeme dair de konuşan Özbey, "Ülkemiz şu anda sıkıntılı günlerden geçiyor, hükümetimiz kurulamadı, bizler iş adamaları olarak ekonomimizin bir an önce düzlüğe çıkmasını ve terör belasının bir an önce ülkemizden def edilmesini istiyoruz. Kayısıyla ilgili söylenecek çok söz var fakat şu anda ana gündem maddemiz ülkemizin durumu" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, Malatya'nın kayısıyla özdeşleşmiş bir şehir olduğunu ifade ederek "Kayısının gelişmesi için tabi ki bizlere de görev düşüyor ama en çok görev borsaya düşüyor. Kayısı bizim için çok kıymetli bir ürün, dünyanın hiçbir yerinde kayısının yüzde 85'ini üreten bir kent yok bu nedenle bizim kayısıya gözümüz gibi bakmamız gerekiyor" dedi.

Çiftçilerin kayısıdan kar elde edebilmesi için çalıştıklarını söyleyen Ağbaba, "Seçimlerden sonra kayısıyla ilgili birkaç tane önergemiz oldu. Önümüzdeki günlerde de alan bazlı destek konusunu tekrar mecliste gündemimize getirmeyi düşünüyoruz, bu konuda bir çalışmamız var. Alan bazlı destek Türkiye'nin birçok yerinde var, biz bu alan bazlı desteğin kayısıya da uygulanmasını istiyoruz, bu uygulama Malatya'nın ekonomisini ayağa kaldıracak bir uygulamadır, uygulamadan inşaatçısından lokantacısına kadar herkes faydalanacak, bu konuda sizlerinde desteğini bekliyoruz" dedi

Gündeme ilişkinde konuşan Ağbaba, "Suruç saldırısı ile beraber Türkiye'de sanki düğmeye basılmış gibi terör olayları hızla artmaya başladı. Suruç olayı yaşandıktan 3 saat sonra ben Suruç'a gittim, orada müthiş bir güvenlik zafiyeti vardı. Suruç son dönemde Kobane olayları ile beraber Türkiye'de dikkat çeken bir ilçe, burada ismi MİT tarafından bilinen birinin gündüz vakti bombayı patlatması ve bunu kimsenin fark etmemesi altı çizilmesi gereken bir noktadır" ifadelerini kullandı.

Ağbaba sözlerini şu şekilde sürdürdü:

" Türkiye'de artık kan akmaması gerekiyor, Türkiye'de artık silahların susup siyasetin konuşması gerekiyor, hepimiz bu konuda çaba göstermeliyiz. Türkiye kritik bir dönemden geçiyor umarım bu kritik süreci kısa sürede atlatırız, bu konuda biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Veli Ağbaba Türkiye Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title