Haberler

Vekon, Idef'15'te Zırhlı Modüler Üniteleri'ni Tanıttı

Vefa Holding'in büyük inşaat şirketlerinin çözüm ortağı markası Vekon, 12. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'15) Zırhlı Modüler Üniteleri'ni tanıttı.

Vefa Holding'in büyük inşaat şirketlerinin çözüm ortağı markası Vekon, 12. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'15) Zırhlı Modüler Üniteleri'ni tanıttı.

Vekon Prefabrik Yapı Çözümleri, Milli Savunma Bakanlığı'nın himaye ve desteğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın yönetim ve sorumluluğunda gerçekleştirilen IDEF 2015'e katıldı.

Vekon, fuarda saldırılara açık ve can güvenliği riski taşıyan bölgelere özel ürettiği Zırhlı Modüler Üniteleri'ni tanıttı.

Vekon Genel Müdürü Özgül Yücel, konuya ilişkin değerlendirmesinde, tehditlerden korunmak amacıyla kullanılan Zırhlı Modüler Üniteler'in ilk defa IDEF'15'te görücüye çıktığını ifade etti.

Zırhlı Modüler Üniteler'in daha çok güvenlik kulübesi ya da karakol amaçlı olarak kullanılan kabinler ve konteynırlardan oluştuğunu belirten Yücel, inovatif ürünleri Zırhlı Modüler Üniteler ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Zırhlı Modüler Üniteler askeri binalar, elçilikler, konsolosluklar, banka merkezleri, karakollar, polis merkezleri, uluslararası toplantı merkezleri, özel sektör ve devlet kurumları gibi birimlerde içeride bulunan personelin can güvenliğini ve rahat bir ortamda çalışmasını sağlamak amacıyla tercih ediliyor. Bununla birlikte yine saldırıya açık bölgelerde gerçekleştirilen inşaat projelerinde yer alan işçi kamplarında, benzer bölgelerde yer alan askeri kamplarda, petrol ve maden kamplarında da zırhlı konteynerlerin birleşimlerinden oluşan yatakhane, yemekhane, ofis gibi binalar yapılıyor."

Yücel, Zırhlı Modüler Üniteler'in kullanım amaçlarına ve kullanılacağı alanın tehdit seviyelerine uygun olarak donanımları, iç dizaynları ve güvenlik standartlarının değiştiğine işaret ederek, özellikle yerleşim bölgelerinden uzak alanlarda kullanılan zırhlı modüler ünitelerin güneş¸ paneli, yakıt pili ve lityum iyon pili eklemeleri ile enerjiden bağımsız olarak da kullanılabildiğini dile getirdi.

Uluslararası standartlarda üretim

Zırhlı Modüler Üniteler'de kullanılan zırh malzemelerinin Avrupa standardı olan EN 1063 Balistik Standartları'na uygun olarak üretildiğini vurgulayan Özgül Yücel, Zırhlı Modüler Üniteler'de taşıyıcı olarak kullanılan çelik konstrüksiyonun üzerine zırhlandırma amacıyla zırh çeliği ya da seramik zırh malzemesi kaplandığını kaydetti.

Camlar ve kapıların da aynı derecede güvenlik sağlayacak özelliklere sahip olduğunu aktaran Yücel, ünitelerde atış menfezleri, havalandırma menfezi ve uzak mesafeleri aydınlatmayı sağlayan projektörlerin bulunduğunu bildirdi.

Yücel, tasarım sayesinde içerideki personelin herhangi bir saldırıya karşı rahatlıkla cevap verebildiğini anlatarak, ünite üzerinde saldırı anında saldırganın panik olması ve çevreyi uyarması için siren de takıldığına dikkati çekti.

Özgül Yücel, "Yapı sistemi olarak galvanizli yapı çeliği kullanılıyor. İçeride ve dışarıda cephe kaplaması olarak kullanılan ve A1 sınıfı yanmaz özelliği olan fibercement levhalar plakalardan oluştuğu için herhangi bir hasar durumunda kolayca sökülerek yenilenebiliyor. Ayrıca zırhlı üniteler istenildiğinde çatıya yerleştirilen güneş panelleri ile yakıt pili veya lityum iyon enerji depolama üniteleri eklenerek enerjiden bağımsız olarak da kullanılıyor" değerlendirmesini yaptı.

Zırhlı konteynır, üç kata kadar yapılabiliyor

Zırhlı Modüler Üniteler'den 2,4x6 metre ebadındaki zırhlı konteynırın iki farklı çeşitte üretildiğini belirten Yücel, birleşimleriyle üç kata kadar istenilen büyüklükte yatakhane binasına dönüştürülen zırhlı konteynırların içi boş bir oda şeklinde de üretildiğini ifade etti.

Yücel, daha çok tekli kullanımlarda ise içinde görevli personelin ihtiyaçlarını karşılayabileceği tuvalet ve lavabo da yer alan zırhlı konteyner üretildiği bilgisini verdi.

Yücel, zırhlı kabinlerin kullanıcının kullanım amacına ve ihtiyacına uygun olacak şekilde farklı ebatlarda tasarlandığını aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title