Haberler

Kurban Hisseleri Yezidilere Dağıtılacak

Güncelleme:

TDV Mütevelli Heyeti 2. Başkanı Bilgin: "Yurt içinden gelen kurban hisselerini, ülkemize sığınan Yezidilere dağıtılmak üzere değerlendireceğiz." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti 2. Başkanı Mazhar Bilgin, vekalet yoluyla kurban kesimine ilişkin, "Yurt içinden gelen kurban hisselerini, Suriye ve Irak'tan gelenler ile ülkemize sığınan Yezidilere dağıtılmak üzere değerlendireceğiz" dedi.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde düzenlenen, "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" toplantısında konuşan Bilgin, Kurban Bayramı'nın yaklaştığını hatırlatarak, kendilerine ulaşan bağışların dünyanın dört bir tarafındaki mağdur, mazlum ve masumlara dağıtıldığını söyledi.

Bilgin, bütün Müslümanların din kardeşi olduğunu vurgulayarak, Türkiye'de yaşayan Müslümanların tüm Müslümanlara umut ışığı olduğunu ifade etti.

"Yurt içinden gelen kurban hisselerini, Kuran kursları ve ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra, Suriye ve Irak'tan gelenler ile ülkemize sığınan Yezidilere dağıtılmak üzere değerlendireceğiz" diyen Bilgin, Yezidilere Müslümanların yardım elini uzatması gerektiğini dile getirdi.

Diyarbakır Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş ise kurban bağışının önemine değindi.

Suriye ve Irak'ta yaşayan bazı vatandaşların ülkelerini terk etmek zorunda kaldığını ifade eden Erdoğmuş, "Bunların içerisinde din kardeşlerimiz var. Bunların içerisinde din kardeşliği olarak ele alamayacağımız ancak Kur'anı Kerim'de belirtilen zorunlu göçe maruz kalmış kişiler var. 'Kurban bu kişilere caiz mi?' şeklinde sorularla karşı karşıya kalabilirsiniz. Biz şu anda kurbanla ilgili bir öze dönüş gerçeğini ortaya koyuyoruz. Başkanlığımızın attığı adımı bundan dolayı önemsiyorum."

Toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Han, bölgedeki illerden gelen müftüler ve din adamları katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Cahit Sıtkı Tarancı Türkiye Suriye Irak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title