Haberler

Vehbi Vakkasoğlu: "Huzur İçin Kalplerimizi Mevlana'laştırmalıyız"

Kağıthanelilere Mevlana’nın öğretilerini anlatan Yazar Vehbi Vakkasoğlu, “Kalbimizi Mevlana’laştırmalıyız. Kavgadan uzak yaşamak ve mutlu bir toplum istiyorsak muhabbeti, sevgiyi evlerimize taşımalıyız” dedi.

Kağıthanelilere Mevlana'nın öğretilerini anlatan Yazar Vehbi Vakkasoğlu, "Kalbimizi Mevlana'laştırmalıyız. Kavgadan uzak yaşamak ve mutlu bir toplum istiyorsak muhabbeti, sevgiyi evlerimize taşımalıyız" dedi.

Kağıthane Belediyesi'nin geleneksel Ramazan programları kapsamında düzenlediği Hasbahçe söyleşilerinde Kağıthanelilerle buluşan Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Mevlana'yı anlattı. Hasbahçe etkinlik alanında gerçekleştirilen "Aşk Çağlayanı Hz. Mevlana ve Ramazan" söyleşisine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, oda başkanları, STK temsilcileri ve Kağıthaneliler katıldı.

Mevlana'nın hayatı etrafında şekillendirdiği sohbetinde Vakkasoğlu, orucun önemine dikkat çekerek, "Yüreklerimizin Ramazanlaşması gerek. Ramazan medeniyetinde yaşadığımızın farkında olmalı, Ramazanı idrak etmeliyiz" dedi.

Mevlana'yı doğru anlamamız gerektiğini ifade eden Vakkasoğlu, "Çoğu zaman Mevlana'nın görüşleri çarpıtıldı. Mevlana'yı asıl yerine koymalı, onu doğru anlamalıyız" dedi.

Mutluluğun ancak güzel ahlak ve halis bir şekilde ibadetle gerçekleşeceğinin altını çizen Vakkasoğlu, "Mevlana'nın gönlüne asıl bu dönemde ihtiyacımız var. Gönüllerimizi Mevlanalaştırmalıyız. Kalbimizi Mevlanalaştırmalıyız. Kavgadan uzak yaşamak ve mutlu bir toplum istiyorsak muhabbeti, sevgiyi evlerimize taşımalıyız. Bunun yolu da gönül alıp gönüllere girmek, gönülleri kurmakla olur. Mutlu toplum ve bireyler için kusurluyu da sevip bağrımıza basacağız, düzeltmeye çabalayacağız. İçimizdeki görünür ve görünmez çukurlarımızı imanla dolduracağız ki gönüllerimiz Mevlanalaşsın" dedi.

Bütün ibadetlerin sonucunun güzel ahlak olduğunu hatırlatan Vakkasoğlu, "Ramazan medeniyetinde evlatlarımıza sevgiyi öğreteceğiz. Sevginin cimrisi olmayacağız. İbadetlerin sonunda varacağımız yer, duracağımız nokta güzel ahlak. Güzel ahlakı olursa iyi Müslüman olur" dedi.

Programın sonunda Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Vakkasoğlu'na katılımından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vehbi Vakkasoğlu Fazlı Kılıç Kağıthane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title