Haberler

Vehbi Koç Vakfı, Beykoz'a Model Okul Yapacak

Beykoz'da deprem riski nedeniyle yıkılıp yeniden yapılan birçok okul arasında yer alan Beykoz Ziya Ünsel Ortaokulu, Vehbi Koç Vakfı tarafından yeniden inşa ediliyor.

Boğaziçi öngörünüm nedeniyle birkaç yıldır ruhsat çalışmaları devam eden okul yıkıldı, kısa süre içinde ise yeniden inşasının başlaması bekleniyor. Okulun yapımını ise Vehbi Koç Vakfı üstleniyor.

Beykoz'a bir model okul kazandıracakları için Koç Grubu'na ve Vehbi Koç Vakfı idarecilerine teşekkür eden Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim alanında Beykoz'a ciddi kazanımlar sağladıklarını ve Beykoz'da birçok okulu yenileyerek olası riskleri ortadan kaldırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Vehbi Koç Vakfı'nın yapımını üstlendiği okulun uluslararası bir dizayn ve eğitim sistemiyle Beykoz'un çocuklarını geleceğe hazırlayacağını söyleyen Çelikbilek, Beykoz'a destek sağlayan, Beykoz'un geleceğine yatırım yapan herkese vatandaşlar adına müteşekkir olduğunu dile getirdi.

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ise okulda proje stüdyosundan, teknoloji tasarıma, modern diller sınıfından, konferans salonu ve dans odasına kadar bir çok bölüm olacağını kaydetti.

Bozbay, şunları kaydetti:

"Bu okul Türkiye'de bir devlet okulu olarak ilk kez kuruluyor. Beykoz'da eğitim istatistiklerini değiştireceğini düşündüğümüz okulumuzun ruhsatlandırma anlamında bütün işlemleri tamamlandı. Bazı giderilmesi gereken eksiklikler var, onlarında sonuçlanmasının ardından inşaatın başlayacağını düşünüyoruz. Bu vesile ile Vehbi Koç Vakfı'na Beykoz halkı adına teşekkürlerimi ifade ediyorum."

Vehbi Koç Vakfı Model Okul Projesi, 21. yüzyılda ihtiyaç duyulan becerilerin geliştirilebileceği öğrenme ortamlarının unsurlarını sorgulayan ve ilköğretimin ikinci kademesi (5-8. sınıf) için model ortaya koymayı hedefliyor.

İnşasının ardından Milli Eğitim Bakanlığına devredilecek olan model okulun, eğitim sistemine ve bağışçılara örnek olması hedefleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Beykoz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title