Haberler

Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na Yeniden Seçildi

Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na yeniden seçildi Küçük Hiçbir engel, sabotaj ve kanlı eylem bizi yolumuzdan çeviremeyecek Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu'nun nisan ayı olağan toplantısı yapıldı.

Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na yeniden seçildi

Küçük Hiçbir engel, sabotaj ve kanlı eylem bizi yolumuzdan çeviremeyecek

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu'nun nisan ayı olağan toplantısı yapıldı.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde Vefa Küçük başkanlığındaki toplantıya kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda divan kurulu üyesi katıldı. Toplantıda, tüzüğün 47. maddesi gereğince, görev süreleri biten yüksek divan kurulu başkanı, başkanvekili, sekreter ve 2 yazman için seçim yapıldı. Yapılan seçim sonucunda mevcut başkan Vefa Küçük, önümüzdeki 3 yıllık dönem için Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na yeniden seçildi.

KÜÇÜK BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ

Toplantının başında bir konuşma yapan Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Yüksel Günay'ın vefatının ardından kendisi ve başkanlık divanının 9 ay önce kurul üyelerinin oy birliğiyle seçildiğini hatırlatarak, bu toplantıda önümüzdeki 3 yıllık dönem için seçimlerin yapılacağını duyurdu. Küçük, Biz 9 aydır bu görevi üstlendik. Tecrübeli ve duayen bir başkandan sonra bu görevi üstlenmek hem şerefti, hem de onun bıraktığı izleri aynen sürdürmek istedik. Seçildikten sonra yönetimimizle büyük bir birlik beraberlik içinde uyumlu çalışmalar yaptık. Kulübümüzün büyüklüğünü bir kere daha takdir ediyorum. Diğer camialarda divan heyetiyle yönetim arasında uyum olmadığını hepimiz biliyoruz ama bizim kulübümüzde çok şükür bu yok. Önümüzdeki 3 yıl da bu birlik ve beraberlik devam edecektir dedi.

HİÇBİR ENGEL, SABOTAJ VE KANLI EYLEM BİZİ YOLUMUZDAN ÇEVİREMEYECEK

Görevde bulundukları sürece 3 yönerge ve 2 yönetmelik hakkında Yönetim Kurulunun kendilerinden görüş sorduğunu, ihtisas komiteleri kurarak kararlar aldıklarını ve yönetimin de tavsiyelerine aynen uyduğunu belirten Vefa Küçük, Önümüzdeki 3 yıl kulübümüzün büyümesi, gelişmesi ve Hedef 1 Milyon Üye'ye ulaşması için biz divan kurulu üyeleri ve başkanlık divanına büyük görevler düşmektedir. 3 Temmuz'da başkan, yönetici ve çalışanlarımızın hürriyetlerine tehdit konulmasıyla karşılaştık. Yeniden yargılamayla kurulan bu kumpasın ne olduğu ortaya çıkacaktır. 4 Nisan'da da Profesyonel Futbol Takımımıza toptan imha niyetiyle bir tecavüz, bir suikast, bir çete organizasyonuyla karşı karşıya kaldık. O zaman da futbolcularımızın canına kast edildi. Dün akşam da Ankara şubemiz fiili saldırıya uğradı. Bu kez de malımıza saldırıldı. Fenerbahçe'nin büyüklüğünü, mazisini bilmeyenler sanıyorlar ki hürriyetimizden, futbolcularımızın canından, malımızdan medet umuyorlar. Oysa bu olaylardan sonra kulübümüz daha da güçlenerek yoluna devam etmiştir. Bundan sonra da yolumuza devam edeceğiz. Hiçbir engel, sabotaj ve kanlı eylem bizi bu yoldan alıkoymayacaktır. Fenerbahçe yoluna sakin ve centilmen devam edecek, kurallara riayet ederek sporunu yapacaktır. Yönetim kurulumuza gösterdikleri metanetten ve tüm spor dallarında gösterdikleri başarıdan dolayı ve onlara bu desteği veren başkanımıza, şahsım ve divan kurulu adına teşekkürlerimi iletiyorum diye konuştu.

ÇANAKKALE SAVAŞLARININ 100. YILI UNUTULMADI

Vefa Küçük'ün konuşmasının ardından, son 3 ayda vefat eden üyelerin ismi okundu. Ardından yönetim kurulu faaliyet raporunu asbaşkanlardan Turhan Şahin kürsüden okudu. Şahin, Öncelikle geçen 3 yıllık dönemde yönetim kuruluyla çok uyumlu çalışmalar yapan önce merhum Yüksel Günay ve sonrasında Vefa Küçük başkanlığındaki başkanlık divanı ve siz üyelere teşekkürlerimizi sunuyoruz diyerek sözlerine başladı. Turhan Şahin, Yaşadığımız bu günler hepimizin malumu olduğu üzere Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yılını idrak ettiğimiz günlerdir. Çanakkale Savaşlarını, şehitlerimizi ve bu savaşların kahramanı bugünkü Türkiye'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor onarı rahmet ve minnetle anıyoruz dedi.

TURHAN ŞAHİN SALDIRI KONUSUNUN AMANSIZ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

3 aylık dönemde sporcuların, Sarı-Lacivertli camiayı ve Türkiye'yi gururlandıran birçok sportif başarı elde ettiğini belirten Şahin, Fenerbahçe Bayan Kros Takımı'nın Avrupa Şampiyonluğu, Bayan Masa Tenisi Takımı'nın Avrupa Şampiyonluğu ve Erkek Basketbol Takımı'nın Final-Four'a kalmasının altını çizdi. Şahin, Fenerbahçe Ülker'in başarısı nedeniyle Murat Ülker, tüm Ülker Ailesi ve diğer tüm sponsorlara bir kez daha teşekkür ettiklerini söyledi.

Fenerbahçe futbol takımının şartlar ne olursa olsun ligi şampiyon olarak bitireceğine ve 4. yıldızı takacağına inandıklarını belirten Turhan Şahin, Takımımıza uğradıkları menfur saldırı için geçmiş olsun diyor, saldırganların yakalanıp adalete teslim edilmesini istiyoruz ve bu konunun amansız takipçisi olacağımız buradan bir kez daha duyuruyoruz ifadesini kullandı.

Turhan Şahin, Fenerbahçe'nin tüm branşlardaki takımların son 3 aylık dönemdeki başarılarını sıraladıktan sonra Hedef 1 Milyon Üye Projesi hakkında bilgiler verdi. Topuk Yaylası arazisinin satın alınması için çalışmaların sürdüğünü belirten Şahin, Fenerbahçe Üniversitesi'nin de yakında kurulacağını ifade ederek konuşmasını noktaladı.

BORÇ ALACAK FARKI 289 MİLYON 579 BİN 154 LİRA

Toplantıda denetim kurulu raporunu okuyan Cengiz Oral, kulüp derneğinin mali durumuyla ilgili üyelere bilgi verdi. Oral, toplam borçların 304 milyon 789 bin 432 lira, alacakların ise 15 milyon 210 bin 279 lira olduğunu aktarırken, konsolide borç alacak farkının 289 milyon 579 bin 154 lira olarak gerçekleştiğini, bu rakamın 110 milyon 941 bin 366 dolara karşılık geldiğini söyledi.

BAŞKAN YILDIRIM VE DİVAN BAŞKANI KÜÇÜK BİRBİRLERİNE PLAKET VERDİ

Denetim kurulu raporunun okunmasının ardından üyeler kürsüye gelerek raporlar hakkındaki görüş ve önerilerini sundu. Konuşmalarını ardından Vefa Küçük tekrar kürsüye geldi ve bundan tam 25 yıl önce Başkan Aziz Yıldırım ve kendisinin art arda kulübe üye olduklarını belirterek Başkan Aziz Yıldırım'a bir plaket verdi. Başkan Aziz Yıldırım da Vefa Küçük'e bir plaket takdim etti. Burada kısa bir konuşma yapan Başkan Yıldırım, Başkan seçildiğim 1998 yılından bu yana hapis hariç, belki sadece 1 kez Divan'a gelmemişimdir. Burada alınan kararlara da uyduk. Bugün de seçimler var. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum dedi.

VEFA KÜÇÜK VE BAŞKANLIK DİVANI OYBİRLİĞİYLE YENİDEN SEÇİLDİ

Daha sonra toplantıda seçim divan kurulu teşkil edildi ve seçimlere geçildi. Önümüzdeki 3 yıllık dönem için Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına Vefa Küçük, Başkan Vekilliğine Nejat Akdoğan, Sekreter Üyeliğe Suavi Eman, Yazman Üyeliklere de Hasan Solakoğlu ve İpek Uçar oybirliğiyle yeniden seçildi. Seçim sonrası yeniden kürsüye gelen Vefa Küçük, bir teşekkür konuşması yaptı. Küçük, Şahsıma ve listemdeki arkadaşlarıma 3 yıl süreyle bu onurlu görevi tevdi ettiğinizi için hepinize teşekkür ediyorum. 3 yıl süre içinde başkanımız ve yönetimimize destek olmak amacıyla, gerekli tavsiyeleri yapmak amacıyla bizi bu göreve getirdiniz. İnşallah buna layık çalışmalar yaparız. Tekrar teşekkür ediyorum dedi.

Vefa Küçük'ün konuşmasının ardından toplantı sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Yıldırım Yüksel Günay Politika Güncel Haberler

title