Haberler

Vedat Türkali Şişli'de Anıldı

Güncelleme:

Türk edebiyatının ve düşün dünyasının ulu çınarı Vedat Türkali Şişli'de anıldı. Geceye Türkali'nin ailesi, sevenleri ve tüm dostları katıldı.

29 Ağustos'ta aramızdan ayrılan Türk edebiyatının ve düşün dünyasının büyük ustası, ölümsüz eserleriyle adını tarihe yazdıran Vedat Türkali, Şişli Belediyesi ve kitaplarının yayıncısı olan Ayrıntı Yayınları'nın işbirliğiyle 14 Ekim Cuma günü Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde anıldı.

Ailesinin, dostlarının ve sevenlerinin yoğun katılım gösterdiği geceye kızı Deniz Türkali, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Akın Birdal, Türkan Elçi, Firat Ceweri, Meltem Cumbul, Ertem Göreç, Mustafa Kemal Erdemol ve Lal Laleş konuşmacı olarak katıldı.

Vedat Türkali'nin kızı Deniz Türkali, "Çok önemli bir insan geldi geçti bu ülkeden. Onun kızı olduğum için, onun yakını olduğum için çok mutluyum"sözleriyle duygularını dile getirdi.

Gecenin ev sahipliğini yapan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, " Vedat Türkali, Cumhuriyet tarihinin en büyük aydınlarından biriydi. Her zaman halkın yanında, haramilerin saltanatına karşı durdu. Okuyucusunu hiç hayal kırıklığına uğratmadı. Güzel günlerin gelmesi için beklemedi, güzel günler için ömrünü verdi." diye belirtti.

Usta edebiyatçı Türkali'nin "Sultanahmet Cezaevi" adlı şiirini seslendiren Mert Fırat konuşmasında, "Bir gün tek başımıza kalsak da direnmenin ve dayanmanın, barış için savaşmanın, halkların kardeşliğini ve bu umudu kaybetmenin imkansız olduğunu gösterdi bana" dedi.

Gecede Boğaziçi Caz Korosu'nun konserinin ardından Onur Akın, Ferhat Tunç, Nevzat Karakış ve Adile Yadırgı kısa birer dinleti sundu. Nazım Alpman tarafından hazırlanan Vedat Türkali belgeselinin de gösterimi yapıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Deniz Türkali Vedat Türkali Hayri İnönü Şişli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title