Haberler

Vedat Demiröz'den Bayram Öncesi Yatırım Müjdesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis ve ilçelerine önemli yatırımlar yapmaya devam ettiklerini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis ve ilçelerine önemli yatırımlar yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Bitlis'in kalkınıp gelişebilmesi için büyük çaba gösteren Vedat Demiröz, Bakanlıklar nezdinde yapılan girişimler sonucunda altyapı, yol, kanalizasyon, sulama kanalları, parke taşı ve sanat yapılarında kullanılmak üzere Bitlis ve ilçelerine 40 milyon değerinde yatırım getireceklerini söyledi. Vedat Demiröz, Bitlis ve ilçelerine yatırım yapmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Halkımızın daha iyi şartlarda yaşamaları İçin tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda 40 milyon yatırım desteğini Bitlis'e getiriyoruz. Bu nedenle daha önceden hazırlanan projelerimizi hayata geçirebilmek için Bitlis İl Genel Meclis Başkanımız ve İl Özel İdare Genel Sekreterimizle birlikte hükümetimiz nezdinde çeşitli girişimlerde bulunduk. Bu çalışmalarımızla ilimiz ve ilçemizin kalkınması ve hizmetlerde kullanılmak üzere 27 milyon lira değerinde bir kaynak sözü aldık. Geçen hafta da belediyelerimiz için 13 milyon TL hibe yatırımı onaylanmıştı. Toplamda 40 milyonluk desteği ilimize kazandırılmış olacağız. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü binası yatırım kapsamında, Bakanımızla yaptığımız görüşmede yıllardır yapılamayan binanın yatırım kapsamına alınmasını sağladık. Tarım Bakanlığımız, ilimizde meyvecilik ve sebzecilik projelerine büyük destek verecek. Ayrıca Tatvan çevre yoluyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Tarım Bakanlığımız çevre yolu toplulaştırma çalışmalarına da başlıyor" dedi.

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesine anjiyo ünitesini kurduklarında ifade eden Demiröz, "Ayrıca Tatvan Devlet Hastanesi bünyesinde anjiyo ünitesinin kurulmasını sağladık ve hastalarımıza hizmet vermeye başladık. Bildiğiniz gibi nüfusu 750 binin altında olan yerlere anjiyo ünitesi kurulmuyor. Fakat yaptığımız girişimler neticesinde vatandaşlarımıza bu hizmeti de kazandırmış olduk. Bitlis'te sağlık hizmetlerimiz gün geçtikçe daha iyi hale getirilecek" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Vedat Demiröz, Kültür Bakanlığı'nın en büyük yatırım kaynağını Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nın restorasyonuna ayırdığını ifade ederek, "Kadim bir tarihi geçmişe sahip olan ilimizin önemli değerlerinden Ahlat Selçuklu Mezarlığı çok önemli zenginlikleri içerisinde barındırıyor. Ancak bu zenginlikler henüz tam olarak gün yüzüne çıkartılamadı. Bu nedenle Kültür Bakanlığı en önemli yatırım bütçesini Ahlat Selçuklu Mezarlığı'na ayıracağı sözünü verdi. Bu kritik süreçte böyle bir kaynağın ilimize kazandırılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Demiröz, Kurban Bayramı dolayısıyla Bitlis halkının bayramı kutladığını belirterek, "Bitlis'in çok şeyi hak ettiğine inanıyorum. Biz hemşehrilerimize ne kadar çok hizmet etsek azdır. Bu nedenle ilimize daha çok yatırım götürmeye gayret edeceğiz. Bu müjdeleri hemşehrilerime bayram hediyesi olarak veriyorum. Bu vesileyle hemşehrilerimin, milletimin ve tüm İslam aleminin mübarek bayramını tebrik ediyor, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum" şeklinde konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vedat Demiröz AK Parti Tatvan Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title