Haberler

Vedaş Ekiplerinin Karda Zorlu Çalışması

Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (VEDAŞ), hizmet bölgeleri olan Van, Bitlis, Muş ve Hakkari ile bu illeri bağlı ilçe, köy ve mezralarda yoğun kar yağışı ve fırtınalı hava hayatı olumsuz etkilerken bölgedeki elektrik şebekeleri de özellikle kırsal bölgelerde ciddi zararlar gördü. VEDAŞ ekipleri, zorlu hava koşullarında arızaları gidermek için mücadele ediyor.

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illeri ile bu illere bağlı ilçe, köy ve mezralarda yoğun kar yağışı ve fırtınalı hava, birçok yolu ulaşıma kapatıp yaşamı olumsuz etkilerken, elektrik şebekelerine de ciddi zararlar veriyor. Yetkililer, bölgede Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de hizmet veren VEDAŞ ekiplerinin, enerji sürekliliğini sağlamak amacıyla meteorolojinin kar uyarısı yaptığı ilk günden itibaren kriz planını hazırlayarak çalışma başlattıklarını söyledi. Bu kapsamda arıza bakım ve onarım ekiplerinin sayılarını ve vardiyalarını artırdıklarını anlatan VEDAŞ yetkililer, bazı noktalarda -30 dereceyi bulan hava sıcaklıklarında ve devam eden fırtınalı kar yağışında arızalara müdahele edebilmek adına ekiplerin sürekli aktif olduklarını söyledi.

Uzun ve çetin geçen kış şartlarından şebekelerin en az hasarla çıkması için çalışmalara yaz döneminde başladıklarını anlatan VEDAŞ yetkilileri, bu çalışmalar kapsamında parça çalınması nedeniyle zarar gören direklerin onarıldığını iletken kontrolleri yapılarak şebekenin kışa hazır olması için gerekli tüm önlemlerin alındığı belirtildi. Hizmet bölgelerinde uzun süreli enerji kesintisinin yaşanmadığını ancak yolların kapalı olduğu ve ulaşımın imkansız olduğu noktalarda yaşanan kesintilere ise yollar açılır açılmaz müdahale edildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Örneğin, Van iline bağlı Akbudak Köy Grubu, yolların ulaşıma kapalı olması nedeniyle 3 gün enerji alamamış, yolların ulaşıma açılması ile birlikte ekiplerimiz köye intikal ederek arızayı gidermiştir. Fırtınalı olumsuz hava Bitlis'te de etkisini göstermiş özellikle Mutki, Hizan, Tatvan ve Güroymak ilçelerinde metrelerce karda arıza tespiti ve onarımı yapan ekiplerimiz, çığ tehlikesinin olduğu arazi şartlarında enerji sürekliliği için yoğun çaba sarf etmişlerdir. Karın etkisini en çok hissettirdiği ilimiz olan Hakkari'de ise kar yağışı ile bir çok köy yolu ulaşıma kapanmıştır. Şemdinli ilçesinde 11 adet 3/0 direği ve 70 adet AG direğinin düştüğü tespit edilirken Yüksekova Dağlıca çıkışında hasar gören direklere yolların kapalı olması nedeniyle müdahale edilememiştir. Ekiplerimiz araç ile gidebildikleri noktalara intikal etmekte kalan yolu da çoğu zaman metrelerce karın içerisinde kilometrelerce yürüyerek kat etmektedir. Ancak gerek çığ tehlikesi gerekse de coğrafyanın fiziki şartlarının zorluğu nedeniyle bazı noktalara ulaşım maalesef sağlanamamaktadır." - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Bitlis Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title