Haberler

    Ve Karşınızda Nokia 150!

    Belki canavar gibi bir Android'li telefon bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak ama, Nokia'nın ilk yeni telefonu Nokia 150, resmi olarak tanıtıldı!

    Bu ayın başlarında Nokia'nın web sitesinde yeniden gözükmeye başlayan mobil telefonlarla birlikte Android'le çalışan yeni Nokia akıllı telefonlarının da önümüzdeki yıl gelmeye başlayacağı müjdesi verilmişti. Telefon birimini 2014'te Microsoft'a satan Nokia, Microsoft'un da kendi mobil birimini yeniden yapılandırmasının ardından Nokia nihayet Finli bir startup firma olan HMD Global'le işbirliği yapmaya başladı. Nokia markası için on yıllık bir lisans anlaşması yapan HMD Global destekli yeni Nokia modelleri ise merakla bekleniyor.

    HMD, bu merağı biraz giderebilecek bir adım atarak ilk Nokia markalı cihazını görücüye çıkardı. Fakat söz konusu cihazın Android olduğunu düşünenler biraz hayal kırıklığına uğrayabilir. HMD'den yapılan açıklamaya göre Nokia 150 ve 150 Dual SIM adlı bu cihazlar aslında "tanıdık bir kullanıcı arayüzü" taşıyor, fakat bu giriş düzeyindeki cihazlardaki işletim sistemi Android'den ziyade Nokia'nın kendi işletim sistemi Series 30+.

    Söz konusu yeni cihazla Microsoft tarafından geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürülen aralarında 105, 216 ve 230 gibi modellerin yer aldığı benzer Nokia markalı cihazları bir anlamda takip ediyor.

    Yeni Nokia 150 ve çift-SIM versiyonunda QVGA (320x240px) çözünürlüklü 2.4 inç ekranın yanında T9 alfanümerik klavye yer alıyor. Cihazlarda ayrıca LED flaş destekli VGA arka kamera bulunuyor. Siyah ve beyaz renk seçeneğiyle gelen modellerin 26 dolara satışa çıkması bekleniyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Microsoft Nokia Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title