Haberler

Ve İlk Beton Döküldü

Güncelleme:

Menderes Belediyesi tarafından Çukuraltı Sahil Yolu projesinin yapımına başlandı. Çalışmalar kapsamında ilk beton döküldü.

Menderes Belediyesi tarafından Özdere Çukuraltı'nda hayata geçirilen Sahil Yolu projesinin çalışmaları başladı. Turizm bölgesine değer katacak projede ilk beton da döküldü. 1 buçuk kilometrelik sahilin tamamında yapılacak düzenleme çalışmalarının yaz sezonu öncesi tamamlanması planlanıyor.

Modern tasarım

Modern mimarisiyle dikkat çekecek çalışmalarda sahil şeridi üzerinde bir adet kafeterya yapılacak. Kafeteryanın yanı sıra eşsiz manzaranın keyfini çıkarmak isteyen vatandaşlar için seyir terasları yerleştirilecek. Proje kapsamında yürüyüş yolları, bisiklet yolları, görme engelliler için düzenlemeler de yapılacak. Alanda plaj düzenlemesi ile peyzaj ve ışıklandırma çalışmaları da gerçekleştirilecek.

İzmir'e örnek olacak

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu,"Turistik bölgemizde çalışmalarımıza ağırlık verdik. Özdere Çukuraltı Sahil Yolu projemizin çalışmalarına başlandı. İlk beton dökümünü de gerçekleştirdik. İnşallah hızlı bir şekilde projemizi tamamlayacağız. Amacımız yeni yaz sezonuna kadar çalışmalarımızı tamamlamak. Projemiz tamamlandığında İzmir'e örnek olacak, İzmir'de parmakla gösterilecek bir sahil yolunu ilçemize, ilimize kazandırmış olacağız" dedi.


Vatandaşın hakkı vatandaşa teslim ediliyor


Bölgedeki ev sahiplerine de seslenen Başkan Soylu,"Projenin yapılacağı sahil yolunda 4 metrelik bölüm evlerin içerisinde kalmış durumda. Zamanında kimse bu duruma ses çıkarmamış. Ancak bu yol ne benim, ne belediyenin, ne de oradaki ev sahiplerinin. Çalışma kapsamında evlerin bahçeleri 4 metre içeri çekilerek, sahil yolu 10 metreye çıkarılacak. Sonuçta biz vatandaşın hakkını vatandaşa teslim ediyoruz. Sahil şeridinde denize sıfır evleri olan vatandaşlarımızı daha önce uyarmıştık, çalışmalarla ilgili herhangi bir yasal yola başvurmasınlar diye. Bazı para avcıları ne yazık ki vatandaşlarımızı kandırmanın yollarını arıyor. Lütfen vatandaşlarımız para avcılarının tuzağına düşmesin" ifadelerini kullandı.


Değer katacak


Sahil bölgesinin, projenin tamamlanmasıyla birlikte her anlamda kazançlı çıkacağını kaydeden Başkan Soylu,"Çukuraltı Sahil Yolu projemiz tamamlandığında bölge büyük bir değer kazanacak. Bu bölgedeki emlak değerlerinde artış yaşanacak. Özellikle proje içerisinde kalan evler büyük oranda değerlenecek" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bülent Soylu Menderes Özdere İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title