Haberler

    Ve Bir Yenilik Daha!

    Google, Android'li ceplere önemli bir yetenek daha kazandırdı!

    Telefonunuz veya tabletinizden bilgisayarınızın ekranına bağlanıp, onu uzaktan kontrol etmeniz, birçok farklı VNC yazılımıyla mümkün. Şimdi ise Google, bu işe yönelik kendi ücretsiz çözümünü ortaya çıkardı.

    Kullanım kolaycılığıyla dikkat çeken Chrome Remote Desktop for Android'i kullanarak, internet bağlantısı üzerinden uzaktaki bilgisayarların masaüstüne erişebiliyorsunuz. Uygulamayı kullanabilmek için Google'ın ilk olarak 2011'de tanıttığı Chrome Remote Desktop yazılımını da (Chrome eklentisi) Windows veya Mac bilgisayarınıza yüklemeniz gerekiyor.

    Chrome Remote Desktop eklentisini Chrome'a yükledikten sonra bir PIN kodu girerek uzaktan erişimi etkinleştirmeniz gerekiyor. Ardından telefonunuza yüklediğiniz uygulamayı çalıştırmanız, listeden az önce yetkilendirdiğiniz PC'nin adını seçmeniz ve ayarladığınız PIN kodunu girmeniz gerekiyor. Bunun ardından PC'nizin ekranı saniyeler içinde telefonunuza yansıyor ve onu aynı PC'nizin başındaymış gibi kontrol edebiliyorsunuz.

    Devamı ve indirme bağlantıları; haberimizin ikinci sayfasında.

    Bilgisayarınız uzaktan kontrol edildiği sırada PC'nizin ekranının alt tarafında uzaktan kontrol edildiğinize dair bir bilgi çubuğu gösteriliyor. Testimizde Chrome web tarayıcısı PC'mizde açık değilken bile uzaktan bağantı kurabildik. Bağlantı hızı 3G ve Wi-Fi üzerinden kabul edilebilir seviyedeydi.

    Yaptığımız testlerde uygulamanın başarıyla çalıştığını gördük, ancak uyumsuzluk hataları nedeniyle onu Google Play üzerinden yükleyemedik. Benzer bir durumla karşılaşırsanız, uygulamanın APK dosyasını aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

    Google Play bağlantısı: Chrome Remote Desktop for Android

    APK dosyası: Chrome Remote Desktop for Android APK dosyası

    Uzaktan denetim için gereken Chrome eklentisi: Chrome Remote Desktop

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Chrome Google Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title