Haberler

Vatikan'da Noel Ayini

Güncelleme:

Hristiyan aleminin Noel Bayramı- Papa Franciscus, Aziz Petrus Bazilikası'nda Noel ayinini yönetti, "hassasiyet" vurgusu yaptı Hristiyan aleminin Hazreti İsa'nın doğumunu kutladığı Noel Bayramı'nda, Vatikan'da ruhani lider Papa Franciscus, ayin yönetti.Katolikler için kutsal yerlerin başında gelen Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Bazilikası'nda yapılan geleneksel Noel ayini, Papa'nın elinde taşıdığı haçla bazilikaya girmesiyle başladı.Papa Franciscus, ayinde yaptığı konuşmada, "hassasiyet" vurgusu yaptı."Bugün dünyada hassasiyete çok ihtiyaç var" diyen ruhani lider, zor durumlara veya çevredekilerin sorunlarına hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini, belki bununla kişler üstü çözümler de getirilebileceğini ama o zaman İncil'in sıcaklığının eksik kalacağını söyledi.Tanrı'nın sabrından ve hassasiyetinin öneminden bahseden Papa, "Hayatla uysallık ve iyilikle yüzleşilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.Ayin için inananlar, saatler öncesinde Aziz Petrus Bazilikası'nı ve aynı adı taşıyan meydanı doldurdu. Çok sayıda inanan, Papa ile dualara ve ilahilere eşlik ederken, bazılarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Bazilikadaki geleneksel Noel ayini, "Tu scendi dalle stelle (Sen yıldızlardan iniyorsun)" ilahisi ve Papa Franciscus'un Bebek İsa heykelini, bazilika içinde yapılan, Hz. İsa'nın doğduğu Beytüllahim'deki mağaranın replikasına koymasıyla sona erdi.İnananların, Papa'nın yanlarından geçişi sırasında onu görüntüleme yarışına girdikleri görüldü. Papa'yı tablet bilgisayarları veya telefonlarıyla görüntülemek isteyenler, zaman zaman gazetecilere zor anlar yaşattı.Ayini, aralarında Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı'nın da olduğu çok sayıda büyükelçi de takip etti.Bu arada, bugünün Noel olması sebebiyle Papa, akşam saatlerinde Irak'ın Erbil kenti yakınlarında IŞİD terörü nedeniyle yerlerinden olan Hristiyanların misafir edildiği Ankwaa Göçmen Merkezi'ni telefonla arayarak, Hristiyan sığınmacılara yakınlığını belirtti. Göçmenleri, Hazreti İsa'ya benzeten Papa Franciscus, "Siz de aynı Hazreti İsa gibisiniz. O da, doğduğu gün kaçmaya zorlanmıştı" dedi ve kalben yakınlığını dile getirdi.Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, bugün de gelenekselleşen "Roma ve dünyaya" hitabıyla "Urbi et Orbi" konuşmasını yapacak. -

Kaynak: AA / Güncel

Aziz Petrus Vatikan İncil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title