Haberler

Vatandaşların Park Nöbeti

Adana’da bulunan Cumhuriyet Parkı’nın bir bölümüne kafe yapılacak olmasına tepki gösteren vatandaşlar parkta 3 gündür geceli gündüzlü nöbet tutuyor.

Adana'da bulunan Cumhuriyet Parkı'nın bir bölümüne kafe yapılacak olmasına tepki gösteren vatandaşlar parkta 3 gündür geceli gündüzlü nöbet tutuyor.

Çukurova ilçesindeki Yurt Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet Parkı'nın bir bölümüne kır kahvesi yapılmasına dair belediye encümeninden karar çıktı ve bir firmaya ihale edildi. 3 gün önce alana gelen yüklenici firma görevlileri kahvenin yapılacağı alanı belirlemek için beyaz boyalarla çizim yaptı. Kısa sürede parka toplanan vatandaşlar, parkın kamu malı olduğu ve kendilerine danışılmadığı gerekçesiyle duruma tepki gösterdi.

Vatandaşlar, parka herhangi bir yapı yapılmaması için bin 350 imza toplayarak Adana Valiliği'ne başvurdu. Kır kahvesinin yapılacağı alanda 3 gündür nöbet tutan vatandaşlar, yüklenici firmanın çalışma yapmasına izin vermedi. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi CHP Grup Sözcüsü Ulaş Çetinkaya da parka gelerek vatandaşlara destek verdi. Yeşil alanın kamuya ait olduğunun altını çizen Çetinkaya, yeşil alanlara ticari gözle bakılamayacağını vurguladı.

Kentte yeşil alan sıkıntısı olduğunu söyleyen Çetinkaya, parkın yapılaşmasının yasal olarak da engellenmiş durumda olduğunu, yüzde 3'ten fazla yapı yapılamadığını kaydetti. Çetinkaya, "Yeterli kullanım alanı da yok. Olanı bu şekilde parçalarsak bizler nereye gideceğiz? Nerede yeşil alan kullanacağız? Buraya yasal olarak zaten yapı kurulamaz. ve en önemlisi ihtiyaç varsa bunun yapılması gerekiyor. Burada zaten kulübeler vs. yapılmış durumda, başka bir şeye de ihtiyaç yok. O yüzden buranın bu şekilde kalması için buradayız" diye konuştu.

Nöbetteki vatandaşlardan Çiğdem Çelik ise bu durumun Cumhuriyet Parkı'na yönelik üçüncü girişim olduğunu anlattı. Yeşil alanların belediyenin sermayesi, kazanç kapısı olmadığını kaydeden Çelik, "Birilerinin karnı doyacak diye bizim huzurumuzu kaçırmasınlar. Kahve yapacaklarsa karşıda kiralık birçok dükkan, halihazırda çay içilecek birçok mekan var" şeklinde konuştu.

Yüklenici firma yetkilisi Nuh Öznur ise parka gelip vatandaşlara yapacakları yapının çevreci ve şık bir bina olacağını kaydetti. Bir süre vatandaşlarla gerginlik yaşayan Öznur, "Bu parkın sakinleri sadece burada duran 100-150 tane emekli vatandaşlar değil" şeklinde tepki gösterdi. Vatandaşlarla bir süre tartışan Öznur, daha sonra parkı terk etti.

Olayı sosyal medyadan öğrenen diğer vatandaşlar da nöbet tutan kişilere destek vermek için parka geldi. Dönüşümlü olarak geceli-gündüzlü nöbet tutan vatandaşların parkta bekleyişi sürerken Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden henüz bir açıklama yapılmadı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ulaş Çetinkaya Adana Valiliği Çukurova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (1)

EN BÜYÜK KÖY ADANA:

YAMYAMLAR TALANA BAŞLADI DEMEK ŞİMDİDE GÖZLERİNİ MİLLETİN PARKINA MI DİKTİ FAŞİST GÜÇLER

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title