Haberler

Vatandaşlardan Sokak Hayvanlarına Yardım Eli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra’daki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakımevi’ni ziyaret eden vatandaşlar, 524 sokak hayvanını sahiplendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kandıra'daki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakımevi'ni ziyaret eden vatandaşlar, 524 sokak hayvanını sahiplendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak hizmete giren Kandıra'daki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakımevi, yıl boyunca misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda merkez 2016 yılı ocak ayından bu yana 3 bin 141 ziyaretçiyi merkezde ağırladı. Vatandaşlar ziyaretler sırasında sokak hayvanları ile ilgili detaylı bilgi sahibi oldu. 524 sokak hayvanı ise vatandaşlar tarafından sahiplenildi.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakımevinde, sokak hayvanlarının korunmasına yönelik eğitimler veriliyor. Gelen ziyaretçiler sokak hayvanlarına nasıl davranılması gerektiğini ve nasıl iletişime geçilebileceğini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı uzman veterinerler eşliğinde öğreniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakımevi'nde 2016 yılının başından beri 524 hayvan sahiplendirildi. Öte yandan 2 bin 687 hayvana kuduz, bin 194 hayvana karma aşı yapıldı. 2 bin 373 hayvan ekipler tarafından kısırlaştırılırken, 2 bin 782 hayvana ise tedavi uygulandı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kandıra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title