Haberler

Vatandaşlar Yaylaya Kurulan Baz İstasyonunun Çalışmasını Bekliyor

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde vatandaşlar Küçük Karapınar yaylasına bir yıl önce kurulan baz istasyonunun umutla çalışmasını bekliyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan baz istasyonunun hale çalışmadığını söyleyen MHP Sarıveliler ilçe Başkanı Kasım Tunç, "Sarıveliler ile Konya'nın Taşkent ilçeleri arasında bulunan 25 kilometrelik bir mesafede cep telefonları çekmiyor. Cep telefonlarının çekmediği alanda restoranlar ile 30-40 haneden oluşan bir yerleşim yeri bulunuyor. Ayrıca bölgede bulunan tek mesire alanı burası olduğundan yaz aylarında Konya'nın Taşkent, Hadim ve Bozkır ilçeleri ile Karaman'ın Ermenek ve Başyayla ilçelerinden vatandaşlarımız mesire ve gezi alanı olarak küçük Karapınar yaylasını tercih ediyor" dedi.

Vatandaşların yerel yöneticilerden, durumu gerekli mercilere taşımalarını beklediğinin altını çizen Tunç, "Burada Allah korusun kaza, hastalık veya diğer aciliyet arz eden bir durum olsa vatandaşın yapabileceği bir şey yok. Zaten bu bahsettiğim sorunlar ortadan kalksın denilerek bu baz istasyonu yapıldı. Lakin edindiğimiz bilgiye göre hiçbir eksiği bulunmayan istasyonun neden açılmadığı konusunda kafalardaki soru işaretleri giderek büyüyor. Vatandaşlarımız tarafından yerel yöneticilere istasyonun ne zaman açılacağı sorulduğunda bir yıldır 'Eli kulağında' cevabı veriliyor. Kesin ve net bir şekilde neden faaliyete geçmediği hakkında kimsenin aydınlatıcı konuşması yok. Geçtiğimiz günlerde Taşeli bölgesini ziyaret eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a bölgenin sorunları noktasında bir bilgilendirme yapıldı mı diye merak ediyorum. Sayın bakana memleketinde 25 kilometrelik uzunlukta önemli bir bölgede telefonların çekmediği bilgisi verilse sanırım duyarsız kalmazdı. Bölgeye belirli aralıklarla gelerek inceleme yapıyorum, umarım bu mağduriyet daha fazla uzatılmadan halledilir" şeklinde konuştu. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıveliler Karapınar Karaman Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title