Haberler

Vatandaşlar, Soba Zehirlenmesi Konusunda Uyarıldı

Güncelleme:

Ordu'da vatandaşlar soba zehirlenmesi, soba yakma ve baca temizliği konusunda uyarıldı.

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü'nün 'Isınmak Sonumuz Olmasın' Projesi kapsamında vatandaşlar polis, 112  ve 110 ekipleri tarafından uyarıldı.

Proje kapsamında Düz Mahalle'de bir kahvehanede bir araya gelen ekipler burada baca temizliğini, sobanın yakılış şeklini ve zehirlenmelere karşı yapılması gerekenleri uygulamalı olarak gösterdi.

Gazetecilere bir açıklamada yapan Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Mehmet Öztürk, sobaların bilinçli kullanılmadığı ve bacaların yeteri kadar temizlenmediği zaman ölüm saçtığını belirterek, "Havaların soğumasıyla birlikte evimiz içinde odamızın bir köşesinde yerini alan sobalar bilinçli kullanılmadığı zaman ölüme sebebiyet verebilmektedir. Biz de havaların soğumasıyla birlikte bu üzücü haberleri almamak için Ordu İl Emniyet Müdürlüğü olarak Isınmak Sonumuz Olmasın Projesi çerçevesinde Belediye ve Sağlık Müdürlüğü'nün katılımıyla bir çalışma. Yerinde uygulamalı olarak vatandaşları bu konuda bilinçlendirdik. Umarız uygulamalarımız fayda sağlar." dedi.

Baca temizliğinin önemine değinen Ordu Belediyesi İtfaiye Müdürü Cevdet Çağlar ise, "Özellikle sık sık katı yakıtlar kullanıldığında bacalar iki ayda bir temizlenmelidir. Zamanında baca temizliğini mutlaka yaptıralım." diye konuştu.

Ordu İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Sağlık Hizmetleri Doktoru Muhammet Ayaz da soba zehirlenmesinin belirtilerini şöyle sıraladı:

"Karbonmonoksit zehirlenmesinin belirtileri, baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma, bitkinlik, kas krampları, kulak çınlaması ve bilinç bulanıklığıdır. Bu belirtiler varsa, ortamda gaz sızıntısı varsa karbonmonoksit zehirlenmesinden şüphelenilmeli bir an önce ortam havalandırılmalı ve imkan dahilinde etkilenenler o ortamdan çıkartılmalı ve 112'ye haber verilmelidir."

Vatandaşlar da yetkililerin uyarılarının yerinde olduğunu belirterek, polis, 112 ve 110 ekiplerine teşekkür etti. - Ordu

Kaynak: AA / Yerel

Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title