Haberler

Vatandaşlar Demokrasi Nöbetine Devam Etti

Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Kütahya, Yalova, Çanakkale ve Bilecik'te, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlar demokrasi nöbeti tuttu.

Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Kütahya, Yalova, Çanakkale ve Bilecik'te, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlar demokrasi nöbeti tuttu.

Bursa 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, o geceyi anlatan belgeselleri kurulan dev ekranlardan izledi.

Mehteran takımının gösteri yaptığı etkinlikte vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atıp marşlar söyledi.

Türk Kızılayı, ilçe belediyeleri, çeşitli kurum ve kuruşlarca içecek ve yiyecek ikramında bulunuldu.

Eskişehir

Eskişehir'de Valilik Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine tezahüratta bulunan vatandaşlar, darbe girişimde hayatını kaybedenler için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi.

Meydanı dolduranlar, kurulan dev ekranlarda, 15 Temmuz belgeselini izledi.

Programa katılan AK Parti Merkez Karar Yönetim ve Kurulu (MKYK) üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un birinci yılında Türk halkının her zaman olduğu gibi bayrağına, devletine ve milletine sahip çıktığını söyledi.

Türkiye'nin tüm illerinde vatandaşların meydanları doldurduğunu vurgulayan Karacan, şöyle konuştu:

"Coşkuyu gördük. Halkın sevgisini, vatanına ve bayrağına olan özlemini gördük. Törenler sabaha kadar devam etti. Daha sonrasında biz Ankara'ya gittik. Türkiye Büyük Millet Meclisinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dinledik. Tüm illerde şunu gördük ki,artık bu vatandaş liderinin bir sesiyle, bir sala sesiyle sokaklara çıkıyor. Vatanı ve milleti için yapmayacağı fedakarlık yok. Bugün de aynı coşku, aynı heyecanla buradayız. Aynı azim ve kararlılıkla bu meydanları doldurduk."

Türk Kızılayı, ilçe belediyeleri, çeşitli kurum ve kuruşları tarafından içecek ve yiyecek ikram edildi.

Etkinliğe, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, İl Jandarma Komutanı Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Balıkesir

Milli İrade Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan demokrasi nöbetine Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve binlerce vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediyesince meydana kurulan dev ekranda vatandaşlar, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşanan olayları izledi ve aynı zamanda ilahiler okundu.

Geç saatlere kadar nöbet tutan vatandaşlar meydanda Türk bayrağı dalgalandırdı.

Kütahya

Kütahya Zafer Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, FETÖ'nün İslam dinini kullanarak insanları kandırdığını anlattı.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da hain darbe girişiminin unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin bir işgal girişimine karşı geçen yıl büyük bir zafer kazandığını hatırlatan Saraçoğlu, "Başta FETÖ olmak üzere tüm Türkiye'nin terör örgütlerine karşı uyanık olmalıyız. Terör örgütleri kullanılarak Türkiye dize getirilmeye çalışılıyor. Bu meydanda vatan için, birlik ve beraberlik için nöbet tutuyoruz. Bu ülkenin sahibi de koruyacaklar da bizleriz. Hainlere ve işbirlikçilere karşı her zaman birlik olmalıyız. Milletimiz meydanlardan dünyaya yine büyük bir mesaj vermiştir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, mehter takımı gösteri sundu.

Yalova

Yalova'da vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerce meydanda kurulan stantlarda çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Programa Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak katıldı.

Çanakkale

Çanakkale Valiliği himayelerinde gerçekleştirilen etkinliğinin ikinci gününde vatandaşlar İskele Meydanı'na geldi.

Burada, Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince ücretsiz sağlık taraması yapılırken, GESTAŞ AŞ tarafından da çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Vatandaşlar dağıtılan Türk bayraklarıyla birlikte mehter Takımının seslendirdiği marşlara eşlik etti.

İl Müftü Yardımcısı Dr. Hamza Yıldırım'ın yaptırdığı duanın ardından geçen yıl 15 Temmuz günü çekilen fotoğraflardan hazırlanan sinevizyon gösterisi sunuldu.

Programa Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, Emniyet Müdürü Celal Sel, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bilecik

Bilecik'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda özellikle çocuklar ve kadınlar, ellerinde Türk bayraklarıyla uzun süre sahnede marşlar söyledi.

Program kapsamında şiir dinletilerinin yanı sıra 15 Temmuz'u anlatan çeşitli belgesellerin de gösterimi yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Çanakkale Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu?
title