Haberler

Vatandaşlar, DEDAŞ'tan Taksit Düzenlemesi Bekliyor

Güncelleme:

Diyarbakırlı vatandaşlar, birkaç ay önce özelleştirilen enerji dağıtım şirketlerinden Dicle EDAŞ'tan taksit düzenlemesi istiyor.

İddialara göre DEDAŞ, borçlarını ödenemeyen vatandaşların elektriklerini kesiyor. Borcunu taksitle ödemek için kuruma giden vatandaşlar ise kurumun sadece üç banka ile taksit konusunda anlaştığını, bunların dışındaki bankalara ait kredi kartlarına taksitlendirme yapılamayacağı belirtiliyor.

Dicle Elektrik tarafından bir süre önce  'peşin öde faiz ödeme' kampanyası başlatarak eski borçları da tahsil etmeye çalışan kurum, beklenen ilgiyi göremeyince, sürekli süre uzatımına gidiyor. Faiz affı kampanyasından yararlanmak amacıyla, kuruma  borç ödemeye  giden vatandaşlar ise  taksitlendirme yapılmadığı için borçlarını ödemeden ayrılmak zorunda kalıyorlar. Vatandaşlar, "Kuruma borçlarımızı taksitlendirmek için gittiğimizde, bize taksitlendirme yapılamayacağını ancak kredi kartı ile yapabileceklerini belirterek, bizleri bankaların ve tefecilerin kucağına itiyorlar. DEDAŞ  gerçekten borcunu tahsil etmeye çalışıyorsa, vatandaşa ödeme konusunda kolaylıklar sağlamalı. Kredi kartı kullanmayan vatandaşların suçu ne? DEDAŞ vatandaşı kredi kartı kullanmaya zorlamaktadır" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Hasan Gözcü İsimli asgari ücretle çalışan bir vatandaş kuruma giderek borçlarını taksitle ödemek istediğini belirterek,"DEDAŞ bana borç bildirim makbuzu gönderdi. Makbuzda 5 gün içinde borç ödenmediği takdirde elektriğiniz kesilecek ibaresi yazıyor. Bunun üzerine ben de DEDAŞ'a gittim. Borcumun olduğunu, ancak hepsini peşin ödeyemeyeceğimi söyledim. Bana taksit yapılmasını istedim. Ancak bu şekilde ödeyebileceğimi söylediler. Kurumdaki yetkililer, bana borcun tamamını peşin ödemem halinde geçmiş faizinin alınmayacağını söylediler. Ben de borcumun çok yüksek miktarda olduğunu ve maddi gücümün yetersiz olduğunu, borcu ancak taksit yaparak ödeyebileceğimi söyledim. Aksi halde borcu ödeyemeyeceğimi beyan ettim. Bunun üzerine görevliler bana 'o zaman kredi kartı bulun, o şekilde size taksit yaparız' dediler. Ben de kredi kartımın olmadığını ve bulamayacağımı söyledim. Onlar da 'bulmazsan taksitlendirme yapamayız' dediler. DEDAŞ da bu konuda kimse vatandaşa yardımcı olmuyor. Hangi birim müdürüne gittiğinizde 'benim yetkim yok'diyorlar madem yetkiniz yoksa neden bu makamlara geldiniz sizin göreviniz vatandaşa her türlü yardımcı olmaktır dedim DEDAŞ'taki yetkililerin tümü yetkisizmidir doğrusu çok merak ediyorum.Milletvekilleri siyasiler hiç de yardımcı olmuyorlar bu konuyu sn Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a dilekçe ile ileteceğim"diye konuştu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Dicle Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title