Haberler

Vatandaş, Belediyeye Açtığı Davayı Kazandı

Adıyaman’da bir vatandaş, İmar Kanunu’nun 18. maddesi uyarınca yapılan parselasyon uygulamasıyla ilgili Şanlıurfa 1. İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazandı.

Adıyaman'da bir vatandaş, İmar Kanunu'nun 18. maddesi uyarınca yapılan parselasyon uygulamasıyla ilgili Şanlıurfa 1. İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazandı.

Adıyaman merkez Turgut Reis mahallesinde taşınmaz malı bulunan Arif Alagöz adlı vatandaş, Adıyaman Belediyesi'nin uyguladığı İmar Kanunu'nun 18. Maddesi uyarınca yapılan parselasyon uygulamasının haksız olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Şanlıurfa 1. İdare Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı. Davayı vatandaş kazandı.

Dava ile ilgili basın açıklaması yapan davacı Avukatı İshak Yılmaz, "Müvekkilim Adıyaman merkez Turgutreis mahallesi 795 ada 17 numaralı parselde İmar Kanunu'nun 18. maddesi uyarınca yapılan parselasyon uygulamasına ilişkin 17.08.2001 tarih ve 1195 sayılı Belediye Encümeni kararının, hukuka aykırı taşınmazının 8. madde gerekçe gösterilerek düzenleme Ortaklık Payı adı altında 107,11 metrekare almak suretiyle 349,68 metrekare indirildiği belirterek işlemin durdurulmasını istedi. Adıyaman Belediyesi parselasyon işlemi yaparken 795 adada hak sahibi bulunan hissedarların haklarından kesinti yapmak sureli ile bağımsız bir parsel oluşturduğu, bu bağımsız parsel ise orda herhangi bir arsa veya arazi hakkına sahip olmayan başka bir kişiye tescil etmek sureti ile kanuna aykırı hareket ettiğini öne sürerek dava açtık.

Şanlıurfa 1. İdare Mahkemesi'nde görülen dava sonrasında, yerinde yapılan keşif ve bilirkişi incelemesi sonrası 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18.maddesine göre yapılan imar düzenlemesinde hukuka uygunluk görülmedi. Mahkeme belediyenin yaptığı işlemin iptaline karar verdi" dedi.

Davanın temyiz yolunun açık olduğu öğrenildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Adıyaman Alagöz Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title