Haberler

Vatandaş Banka Banka Dolaşıp Kullanmadığı Hesabını Arıyor

Güncelleme:

Kullanılmayan hesapların kapatılmaması halinde ücretlendirilecek olması panik yarattı. Oysa bankalar haber verip onay almadan ücret kesemiyor.

Bankaların kullanılmayan hesapların kapatılmaması halinde hesap işletim ücreti kesmeye başlayacak olması vatandaşı banka banka gezdirmeye başladı. 

Geçmişte hesap açtırıp açtırmadığını hatırlamayan ya da bankanın kendisine ulaşamadığını düşünen vatandaşların bankaya giderek kredi kartı, vadeli vadesiz hesabı olup olmadığını sorguluyor. 

SÖZLEŞME YÜRÜRLÜKTE

Bankalar Birliği, BDDK’nın da görüşünü alarak geçen yıl “Bankalar ile Bireysel Müşterileri Arasında İmzalanacak Sözleşmelerin Şekil ve İçeriğinde Yer Alması Gereken Asgari Hususlar ile Sözleşmelerin Uygulanacağı İşlemlere İlişkin Usul ve Esaslar” hakkında tebliğ yayımladı. Tebliğ 1 Eylül 2013’te yürürlüğe girdi. 

180 GÜN HAREKETSİZ

Tebliğe göre kesintisiz olarak, en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartları, vadesiz mevduat ve özel cari hesaplar hareketsiz hesap kabul edilecek. 

Bu hesaplardan ücret alınmadan önce müşteriye 30 gün içinde haber verilecek. Haber verildikten sonra müşteri isterse hesabı kapatabilecek. Bankalar Birliği’nden 10 Nisan’da yapılan açıklamada düzenlemenin, müşterilerin haberdar olmadıkları hesaplarından ücret alınmasını önlemeyi amaçladığına dikkat çekilmişti. 

GÜNCEL ADRES VE TELEFON YOKSA NE OLACAĞI BELİRSİZ

180 günlük süre mart başında bitti. Bazı bankalar müşterilerine mesaj gönder-meye başladı. Her müşterinin ayrı hesabı olduğu için bankalara başvurmak için tarih şartı yok. 

Bankalar müşterilerini kullanılmayan hesaplar konusunda her bir ürün veya hizmet için ayrı ayrı olmak üzere yazılı veya müşteri şifresi girmek ya da kimlik doğrulamak suretiyle kullanılan elektronik ortam, e-posta, ATM, telefon, kısa mesaj yoluyla yapmak zorunda. Ancak güncel adres bilgisi yoksa ya da cep telefon numarası değişmişse ne olacağı belirsiz.

HESAP NASIL KAPATILABİLİR?

Banka hesapları bankaların internet şubeleri, ATM’ler, şubeler ve çağrı merkezleri aracılığıyla kapatılabiliyor. 

Kapatılmak istenen hesaba bağlı otomatik fatura ödemeleri veya sigorta talimatları bulunması durumunda öncelikle bunların iptal edilmesi gerekiyor

. Hesapta bakiye bulunması durumunda ise, bu para nakit çekilebiliyor ya da aynı bankadaki başka bir hesaba veya başka bankadaki bir hesaba transfer edilebiliyor.

UNUTTUĞUM HESAP VAR MI?

’nin internet sitesinde “zamanaşımı” sorgusu () yapılabilabiliyor. 

31 Mayıs tarihine kadar yapılabilecek bu sorgulamada 10 yıllık zaman aşımına uğrayacak hesaplar görülebiliyor. Ancak hesaplarda para varsa görülebiliyor. Eğer hesapta para yoksa yine hesap görüntülenemiyor. 

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500

Yorumlar (24)

MAHOASAS@hotmail.com:

İSİMDEN ZAMAN AŞIMI SORGSU MU OLUR BU NE BİÇİM İŞ ARKADAŞ.TC NUMARASINI BİZ SÜS DİYE Mİ ALDIK??????????

49
1
yanıtYanıtla
ALİ CANali_can2263@hotmail.com:

ON YIL İŞLEMEYEN HESAPTAKİ PARAYI MERKEZ BANKASINA AKTARMASINI BİLİYORLAR DA İŞLEMEYEN HESABI KAPATMASINI BİLMİYORLAR MI? NİYE VATANDAŞI BANKA BANKA DOLAŞTIRIYORLAR.

44
0
yanıtYanıtla
SABAHATTİN IŞINs.isin81@hotmail.com:

İŞLERİ BU KENDİLERİ KAPATSINLAR.VATANDAŞ BUNLARLA MI UĞRAŞACAK.

35
0
yanıtYanıtla
erksanerksan_cagmel@hotmail.com:

her şeyi düşünen ve evlere icra göndermelerine bir şey demeyen devlet bunada bir çözüm bulur artık.

23
4
yanıtYanıtla
erdal arcihan.emre.34@hotmail.com:

durduk yere boş duran hesaba her ay 6 tl hesap işletim ücreti bu haksızlık hesap zaten kullanılmıyor

26
0
yanıtYanıtla
Abrahama@a.com:

Paniği siz yarattınız. Biz de bankalara koştuk.

18
0
yanıtYanıtla
Osmanoskar_0016@hotmail.com:

oyuna bak. öğrensinler diye verilen hesaba girilemiyor. girilmesin ki bilmesinler.

14
0
yanıtYanıtla
Kılçıkoskae_0016@hotmail.com:

Tıkladığımız hesap açılmıyooorrrr.

13
0
yanıtYanıtla
yapraklaryapraklar@hotmail.com:

KANUNLAR VATANDAŞTAN MI YOKSA BANKALARDAN YANAMIDIR ANLAMADIM GİTTİ. UĞRAŞ UĞRAŞ ŞİMDİ KÖKTEN HALLETİLER SESİNİZİ ÇIKARMAYIN HIRSIZLAR SİZDEN ALSIN DİYORLAR. NERDE ADALET.

11
0
yanıtYanıtla
haydarishyrunal@hotmail.com:

Hesabımın olduğu bankayı sorguladım 'Hiç bir kayda ulaşılamadı'dedi. Doğru mu bu sorgulama ki???

6
5
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title