Haberler

Vatana Dönüş Bayram Sonrasına Kaldı

ORHAN YOLDAŞ - Cerablus'ta DAEŞ zulmünden kaçarak kızı ve torunlarıyla Türkiye'ye sığınan Emine Rahime, Fırat Kalkanı Harekatı'nın kendilerini umutlandırdığını vatan hasretine bir an önce son vermek istediklerini söyledi.

Cerablus'tan bir yıl önce Türkiye'ye sığınan ve Malatya'ya yerleşen Rahime (70), iki kızı ve torunlarıyla Battalgazi ilçesinde yaşam mücadelesi veriyor. Cerablus'ta DAEŞ zulmüne maruz kalan, oğlu ve yeğenleri terör örgütünce kaçırılan Rahime, Suriye'deki birçok anne gibi evlat acısını hala yüreğinde hissediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetleri'nce Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nı medyadan heyecanla takip eden Rahime, Türk askerinin bölgeye huzur ve refah getirmesinin de sevincini yaşıyor.

Maddi imkanları el vermediği için memleketine gidemeyen aile, Kurban Bayramı'ndan sonra vatan topraklarına dönmenin hayalini kuruyor.

"Büyük eziyetler çektik"

Emine Rahime, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cerablus'ta çok sayıda masum vatandaşın yaşanan çatışmaların ortasında kalarak hayatını kaybettiğini, kadın ve çocukların da bölgedeki terör örgütlerinin eziyetine maruz kaldığını söyledi.

Yaşanan zulme katlanamayarak iki kızı ve torunlarıyla Türkiye'ye geldiğini anlatan Rahime, "DAEŞ benim en küçük oğlumu aldı. Oğlumu almak için gidip sorduğumda, 'Gelme öldürdük' dediler. Allah Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun, buraya geldik. Çok şükür memnunuz. Yüreğim yandı, Allah DAEŞ'in belasını versin." dedi.

Cerablus'a dönmek istiyoruz

Rahime, yakınlarından Fırat Kalkanı Harekatı'yla bölge halkının evlerinde ve sokaklarda kendilerini güvende hissettiğini duyduklarını anlatarak, "Kardeşimin eşi, 'Burası çok güzel, Türk askeri bize her şeyi getirdi. Sadece su ve elektrik kaldı" dedi. Allah Recep Tayyip Erdoğan'dan ve askerden razı olsun, bize kapıyı açtı. Cerablus'u DAEŞ'ten temizledi, inşallah biz de memleketimize döneriz. Evim, yuvam orada inşallah gideceğim. Maddi imkanlarımız el vermiyor ancak bayramdan sonra Cerablus'a dönmek istiyoruz." dedi.

DAEŞ'in insanlık dışı eylemlerine şahit olduklarını aktaran Rahime, "Kızları zorla alıp götürüyorlardı. DAEŞ her şeyi yaptı. Gözümüzle gördük, insanları kesiyorlardı. Sonra cesetleri vermiyor, çöpe atıyorlardı. Annelerin yürekleri çok yandı." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Battalgazi Cerablus Malatya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title