Haberler

Vatan Partisi'nden "Bölücü Anayasa'ya Geçit Yok" Kampanyası

Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı Mustafa Erdönmez, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun toplanmasının PKK’ya destek amaçlı olduğunu iddia ederek “Bölücü Anayasa’ya Geçit Yok” kampanyası başlattıklarını belirtti.

Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı Mustafa Erdönmez, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun toplanmasının PKK'ya destek amaçlı olduğunu iddia ederek "Bölücü Anayasa'ya Geçit Yok" kampanyası başlattıklarını belirtti.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Mustafa Erdönmez, AK Parti, MHP, CHP ve HDP'nin katıldığı Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun yeni anayasa için toplanmasını değerlendirdi. Erdönmez, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun toplanmasının PKK'ya destek amaçlı olduğunu iddia ederek, bu nedenle Vatan Partisi olarak 82 ilde "Bölücü Anayasa'ya Geçit Yok" kampanyası başlattıklarını anlattı. TSK'nın Doğu'daki çatışmada PKK'yı bozguna uğrattığından söz eden Erdönmez, mecliste dört partinin katıldığı komisyon ile ilgili, "Bu meclis Anayasa'da değişiklik yapabilir, fakat yeni bir Anayasa yapamaz" dedi.

Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilmeye çalışıldığını ifade eden Erdönmez, bu tür girişimlerin suç olduğunu belirtti. Erdönmez, "Yeni anayasa girişiminin 4 maddesinin de içinde canlı bomba bulunmaktadır. Üstelik bu canlı bombalar yalnız Sultan Ahmet Meydanı'nda, yalnız Ankara Garı'nda, yalnız Suruç'ta patlatılmayacaktır. Parça tesirinin alanı tüm Türkiye'yi kapsamaktadır. Yeni Anayasa girişimi, siyasal, toplumsal ve ekonomik sonuçlarıyla terör eylemidir. Türk milletini Anayasa dışına sürmek, özerklik getirmek, devrim kanunlarını delmeye kalkmak ve başkanlık rejimi. Bunların hepsi birer terör eylemidir. Bu kez, mayınlar ve dinamitler Türkiye'nin altına yerleştirilmektedir. AKP, CHP ve MHP'nin derhal Anayasa girişimine son vermesini istiyoruz" diye belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İl Sağlık Müdürlüğü Eskişehir AK Parti Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title