Haberler

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek: "Türkiye, 15 Temmuz Gecesi Gladio Ile Tanıştı."

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Türkiye, 15 Temmuz gecesi Gladio ile tanıştı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, " Türkiye, 15 Temmuz gecesi Gladio ile tanıştı. Tankların, uçakların, Türk ordusunun içene Amerika tarafından yerleştirilmiş Fethullahçı Gladio ile 15 Temmuz gecesi tanıştık ve onu yerle bir ettik." dedi.

Antalya'da Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen "Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı"nda kitaplarını imzalayan Perinçek, daha sonra Düden Salon'undaki söyleşiye katıldı.

Perinçek, burada yaptığı konuşmada, Amerika'nın, Türkiye'nin bölünmesi ve borç batağına saplanması için sürekli uğraştığını iddia ederek, Türkiye'nin makus talihinin artık değişmeye başladığını söyledi.

Türkiye'de Silivri duvarlarının yıkılmasıyla, bu gidişatın daha hızı değiştiğini vurgulayan Perinçek, "Fethullahçı Terör Örgütü'nün, Gladio'nun hapse attığı vatanseverler, Türk ordusunun komutanları, Atatürkçüler, Türkiye'nin aydınları özgürleşti, Türkiye özgürleşti. Arkasından ne geldi? FETÖ'nün üzerine yüründü, bu çok önemli. Daha sonra da 24 Temmuz'da PKK'nın üzerine yüründü silahlarla." diye konuştu.

Perinçek, bunların hepsi gerçekleşirken, Amerika'nın Türkiye'ye darbe yapmaya çalıştığını ve bunun için 15 Temmuz gecesi darbeyi girişimini planladığını ileri sürdü.

Türkiye'nin, 15 Temmuz darbe girişimiyle Gladio ile tanıştığının altını çizen Perinçek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de Gladio'nun ne olduğu merak edilirdi, 'Hani nerede Gladio?' denirdi. Türkiye 15 Temmuz gecesi Gladio ile tanıştı. Tankların, uçakların, Türk ordusunun içene Amerika tarafında yerleştirilmiş olan Fethullahçı Gladio ile 15 Temmuz gecesi tanıştık ve onu yerle bir ettik. Devlet ve milletin güçleri birlikte Gladio'yu yerle bir etti. Bunun arkasında da Fırat Kalkanı Harekatı geldi. Yani PKK'yı sınırların ötesinde de kovalamak, bulduğumuz yerde bastırmak, yok etmek, Türkiye'yi terörden kurtarmak. Bu süreçte içinde Türkiye dünyadaki ve bölgedeki dostlarını keşfetmeye başladı, bu çok önemli. Amerika bizi bölmek istiyor, Amerika bizi borç batağına sapladı ekonomik dayatmasıyla. Bundan nasıl kurtulacağız? Türk milleti var ama bunun dışında bölge ülkeleri dünya ülkeleri var, şimdi ne oldu Rusya bizim stratejik dostumuz oldu."

Türkiye'nin Asya'da nefes aldığını kaydeden Perinçek, Türkiye ekonomisinin Rusya, Çin ve Almanya ortaklığıyla Avrasya'da soluk alabileceğini belirtti.

Perinçek, Türkiye'nin Atlantik sistemden koptuğunu söyleyerek, "Türkiye PKK ve FETÖ'yü eziyor ama arkasında ABD çıkıyor. Türkiye buna boyun eğemezdi. Cumhuriyet var, Atatürk var. Türkiye'nin dinamikleri önümüzü tayin ediyor. Suriye ile işbirliği Türkiye'nin gündemindedir. Bu süreç sancılı bir süreç. Kolay olmadığını 15 Temmuz'da gördük." ifadesini kullandı.

Mustafa Kemal'e bağlı askerlerin 15 Temmuz'da Gladio'yu ezdiğini dile getiren Doğu Perinçek, 15 Temmuz darbe girişimini yapanların Türk ordusu mensuplarının olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Perinçek Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title