Haberler

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya'yla görüşmelerinde, terör örgütü PKK'ya yardım konusunda uyarıda bulunduklarını belirterek, "Onlar da bize bunun kesinlikle olmayacağını ve 'bu bölücü terör örgütü Amerika ve İsrail'in piyonudur.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya'yla görüşmelerinde,  terör örgütü PKK'ya yardım konusunda uyarıda bulunduklarını belirterek, "Onlar da bize bunun kesinlikle olmayacağını ve 'bu bölücü terör örgütü Amerika ve İsrail'in piyonudur. Biz bunu değiştiremeyiz' dediler. Bu, Rusya'nın tespitidir" dedi.

Perinçek, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 24 Kasım 2015'te Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye- Rusya ilişkilerini değerlendirdi.

Rus uçağının düşürülmesiyle "ABD ve İsrail'in Kürdistan planına alan sağlandığını ve Türkiye ekonomisine çok ağır zararlar veren bir sürecin tetiklendiğini" iddia eden Perinçek, "Türk ordusunun 'Kürt koridoru'na yönelik Cerablus operasyonunun ertelendiğini", Türkiye'nin, Suriye sınırında hava ve kara harekatı yeteneğini yitirdiğini öne sürdü.

Doğu Perinçek, uçak krizi nedeniyle Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı Rusya ile ekonomik ilişkilerine ağır darbe indirildiğini ileri sürerek, şöyle konuştu:

"Türkiye ekonomisi ağır zarara uğradı. İptal edilen ekonomik sözleşmelerin tutarı 83 milyar dolardır. Türkiye'nin Suriye, Irak, İran ve Azerbaycan gibi bölge ülkeleri ile iş birliği olanakları tahrip edildi. PKK'ya yeni enstrüman rolleri için fırsat verildi. Türkiye ile Rusya arasındaki gerginlik, güvenliğimize yönelen tehditler için elverişli zemin oluşturuyor. Türkiye, vatan bütünlüğünü sağlamak ve ekonomisini geliştirmek için başta Rusya olmak üzere komşu ülkelerle iş birliği yapmak zorundadır. Rusya, ABD ve İsrail'in Kürdistan planını bozmada, Türkiye'nin en önemli güvenlik ortağıdır. Yine Rusya, Türkiye'nin en büyük ticaret ortağıdır. Türkiye ile Rusya arasındaki ortak çıkarlar, hem güvenlik hem de ekonomik iş birliği alanlarında stratejik boyuttadır."

Moskova'da HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüşmesinde "PKK için silah istendiği" yönündeki iddialarla ilgili Perinçek, Rusya'nın "Türkiye'nin toprak bütünlüğü, Rusya'nın toprak bütünlüğüdür" dediğini aktararak, bunun ciddi ve güvenilir bir açıklama olduğunu savundu.

Rusya'nın bu görüşü ısrarla kendilerine ilettiğini vurgulayan Perinçek, "Bizim Rusya'yla olan görüşmelerimizdeki merkezi konulardan biri de buydu. Yani siz 'Türkiye'nin toprak bütünlüğüne karşı hareket eden bölücü terör örgütüne şu ya da bu imkanları sağlarsanız bu Rusya açısından çok vahim, giderilmesi zor gelişmelere ve süreçlere yol açar' dedik. Uyarılarda bulunduk. Onlar da bize bunun kesinlikle olmayacağını ve 'bu bölücü terör örgütü, Amerika ve İsrail'in piyonudur. Biz bunu değiştiremeyiz' dediler. Bu, Rusya'nın tespitidir. Yani Rusya şunu söylüyor; 'Amerika, İsrail ve PKK arasındaki ilişkiler stratejik boyuttadır. Stratejik piyon ilişkisidir. Biz ona çengel atarak, avucumuza almaya çalışarak bu ilişkiyi değiştiremeyeceğimizi çok iyi biliyoruz' Uçağın düşürülmesi nasıl yanlış bir işse Rusya da böyle yanlış işler yapabilir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Perinçek İsrail Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

FATMA YILDIZ:

Okuma yazma bilmiyorsanız , VATAN PARTİSİNİN RUSYA''Ya yaptığı ziyaretin resimlerine bakın bari:)

0
0
yanıtYanıtla
ozan aras:

bu adamı adam yerine koyupta ruslar konuşmaz bile gündemde kalmak için sallıyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title