Haberler

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Bence artık FETÖ diye bir tehlike yok, FETÖ bence ezilmiştir.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Bence artık FETÖ diye bir tehlike yok, FETÖ bence ezilmiştir. Buradan sonra toparlanması, Türkiye için bir tehlike oluşturması söz konusu değildir." dedi.

Partisinin Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir otelde düzenlediği programda gazetecilere açıklamalarda bulunan Perinçek, Türkiye'nin artık çağ atladığını ifade etti.

Türkiye'nin 1945 yılından sonra ABD'nin dayattığı politikalara bağlı kaldığını savunan Perinçek, 15 Temmuz'da ABD'nin Türk devleti içinde kurduğu örgütlenmenin ezildiğini bildirdi. Perinçek, "Gladyo dediğimiz Fetullahçı Gladyo ezildi. Bu çok büyük bir olay. Türkiye geçmişte çok süreçten geçti. Bu süreçte Amerika'nın, NATO'nun Türkiye'de kurduğu gizli devlet, yer altı örgütü 15 Temmuz gecesi ezildi." diye konuştu.

Perinçek, darbecilerin sadece ezilmekle kalmadığını, devlet içinden, polis içinden, yargı içinden, ordunun içinden "Amerikan gladyosu FETÖ'nün" temizlendiğini vurguladı.

Yaşanan bu sürecin çok büyük bir gelişme olduğuna işaret eden Perinçek, şöyle devam etti:

"Devlet özgürleşiyor, Amerika'nın bir sigortası vardı sağ partilerin seçmenleri. Ama şimdi Amerika'nın sigortası olduğu sanılan sağ seçmen birden kafesini kırdı ve birden Amerikan emperyalizmine karşı en kararlı duruşa geçti. Artık Türkiye'de halkı tekrar, Amerika'nın güdümüne, denetimine almak mümkün değil."

Fırat Kalkanı Harekatına destek

Amerika'nın artık Türkiye'de seçeneğinin kalmadığını vurgulayan Perinçek, "Cerablus'a Türk ordusunun girmesi, o da Amerika'nın koyduğu sınırların artık Türkiye'de geçerli olmadığını gösteriyor. Artık 'yapamazsın, edemezsin' devri bitti. Türk ordusu Amerika'nın koridoruna bir hançer gibi girdi." ifadesini kullandı.

Perinçek, parti olarak Batı'da, Doğu'da PYD'yi, PKK'yı Suriye topraklarında kabul etmediklerini belirterek, "Türkiye bu belayı Suriye'nin kuzeyinde yok etmek zorundadır. Türk ordusunun bu harekatını Vatan Partisi olarak destekliyoruz. Bunu, Türkiye'nin toprak bütünlüğü açısından, Türkiye'nin geleceği açısından hayati önemde görüyoruz." dedi.

Türkiye'nin Rusya, Suriye ve İran'la işbirliği yapması gerektiğini savunan Perinçek, şu görüşlere yer verdi:

"Harekatın nedeni olarak Suriye'nin toprak bütünlüğü konuyor, bu en çok Suriye devletinin meselesi. O Suriye devletinin başında da Beşşar Esad bulunuyor. Halk onu seçiyor, halkın seçtiği yönetim Beşşar Esad yönetimi. Öyleyse Türkiye bu yönetimle iş birliğine gidecek, Rusya ile İran ile işbirliği yapacak. Bu yöndeki adımları Vatan Partisi inşa etmiştir, onu da kamuoyuna açıklıyorum. Toprak bütünlüğümüzü Suriye, Irak ve İran'la birlikte sağlayabiliriz."

Türkiye ekonomisinin Rusya ve Çin'siz yapamayacağını iddia eden Perinçek, "Bu da Türkiye'nin gelecekteki ekonomi konumlanmasını belirliyor. Türkiye üretim ekonomisi kurması lazım. Çin'le, Rusya ile İran, Irak, Suriye ile işbirliğimizi güçlendirmek zorundayız." diye konuştu.

Perinçek, Türkiye'nin önünde Atatürk rotasının olduğuna işaret ederek, "Amerika sisteminden kopmak, Atatürk rotasına girmek demektir. Başka bir alternatifi yok. Bağımsızlık, toprak bütünlüğü, çağdaşlık ve kamucu bir ekonomi. Türkiye bir karma ekonomiye geçecek. Bütün bunlar bir Atatürk sistemi." ifadesini kullandı.

"Fetullah Gülen artık bir ceset"

Perinçek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan operasyonlarla FETÖ tehlikesinin ortadan kaldırıldığını belirterek, "Bence artık FETÖ diye bir tehlike yok. FETÖ bence ezilmiştir. Buradan sonra toparlanması, Türkiye için bir tehlike oluşturması söz konusu değildir. FETÖ'nün örgütü dağılmıştır, ezilmiştir." dedi.

Fethullah Gülen'in Amerika'dan Türkiye'ye talebi ile ilgili de konuşan Perinçek, artık Fetullah diye bir insanın kalmadığı, onun bir nevi bir ceset olduğuna dikkati çekerek, "Bu cesedi Türkiye'ye getirsen ne getirmesen ne." diye konuştu.

15 Temmuz sürecinden sonra Amerika'nın çaresiz bir duruma düştüğünü savunan Perinçek, ABD'nin son kozunu sürdüğünü, ancak başarılı olamadığını bildirdi.

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı

Perinçek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yapılan suikast girişimiyle ilgili sorulan bir soruya, "Bu saldırıyı kınıyoruz. Ama bizce onun PKK'nın açıkladığı gibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedef olduğu bir saldırı değil, TSK'nın hedef alındığı bir saldırı olduğu gözüküyor. O konvoyda Kılıçdaroğlu da vardı. O yüzden ona geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum." yanıtını verdi.

CHP'nin yanlış bir politika izlediğini de öne süren Perinçek, şunları kaydetti:

"PKK ile işbirliği, onları korumak kollamak, HDP'yi korumak, HDP'nin kapatılmasının önüne geçmek, çok yanlış. PKK'nın bütün suçlarına ortak olan bütün milletvekillerinin derhal dokunulmazlıkları kaldırılmalıdır. HDP kapatılmalıdır. CHP'nin de artık bu noktaya gelmesi lazım. Bunlar demokrasi unsuru değil, Meclise terör örgütünü sokamazsınız."

Kaynak: AA / Politika

Doğu Perinçek Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title