Haberler

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uğur Açıklaması

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur, "FETÖ daha bitmedi. Amerika'nın ikinci bir planı var. Bu anlamda Rus-Türk ilişkisinin düzelmesi de çok önemli." dedi.

Uğur, Alanya Kültür Merkezi'nde "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Sonrası" konulu konferansta, Türkiye'nin fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de darbe girişiminin hala bertaraf edilmediğini belirten Uğur, "15 Temmuz'un arkasında çok şey var. 15 Temmuz günü Türkiye direkten döndü. Bu hadiseye hala tiyatro gözüyle bakanlara şunu söylüyorum. Böyle bir tiyatro olmaz." diye konuştu.

Darbe girişiminin olduğu gün bir gazeteye verdiği röportajda, darbeye dikkati çektiğini anlatan Uğur, "Uçaklar uçunca ordudaki arkadaşlarımız aradı. Amerikan eliyle erken başlatılmış bir işgal girişimidir. 15 Temmuz'dan bir gün önce Gaziantep, Kilis üzerinden sınırları aşarak Amerikan, İŞİD ve PYD güçlerinin olduğu yere geçen askerler oldu. Kıbrıs'a 10 bin İngiliz askeri geldi. Amaç darbe girişiminde Türkiye'yi işgal etmek. İşgal ederken de kan gövdeyi götürüyor, yardıma geldik' diyeceklerdi."

Türkiye'nin çok büyük bir badireden döndüğünü vurgulayan Uğur, bu badireyi atlamada asıl sebebin de TSK içindeki vatansever subayların, emniyetteki polislerin ve Türk milletinin olduğuna dikkati çekti.

"Daha güçlü ordu ve polis teşkilatına sahibiz"

Uğur, 1984'ten beri her yerde yuvalanmaya başlayan FETÖ'cüler için yapılan istihbarat çalışmalarında çok zorluklar çekildiğini belirterek, "Evlerine gidiyoruz, kapıda Mustafa Kemal Atatürk posterleri. Bakıyorsun rakı içiyorlar. Öyle bir takiye içindeydiler ki fark edilmeleri çok zordu. İnanılmaz bir örgüttü." ifadesini kullandı.

Darbe girişimi sonrası görevden uzaklaştırılanlarla ordunun ve polis teşkilatının zayıfladığı iddialarına katılmadığını dile getiren Uğur, "Şu anda daha güçlü ordu ve polis teşkilatına sahibiz. Önemli olan sayı değil, niteliktir. Ülkemizde bu kadar şehidin olmasının nedeni de Pkk'ya, FETÖ'cülerin haber vermesidir. Bunu bana olayın içindeki bir general anlattı." dedi.

FETÖ'cülerin, sadece TSK ve polis teşkilatına değil yargıya da sızdığına işaret eden Uğur, zamanında Fetullah Gülen hakkında iddianame hazırlayan Nuh Mete Yüksel'e, şantaj yapıldığını anlattı.

Yurt dışında FETÖ'ye haraç vermeden hiçbir iş adamının iş alamadığını öne süren Uğur, şöyle konuştu:

"2013 yılına geldiğimizde aklınıza neresi geliyorlarsa örgütlendiler. Şu anda mevcut milletvekilleri içerisinde de aynı tepside çorba içenler yok değil. Oyunun büyüklüğünü daha da göreceğiz. Bu meczubun (Fethullah Gülen) 2012'de bir açıklaması var. O zaman ben hapishanedeydim. Bu diyor ki 'Mevzi değiştirebilirsiniz' diyor. Yani başka tarikatlara geçebilirsiniz demek istiyor. Şu anda kimin ne olduğu belli değil, ama ben diyorum ki bir belayı temizlerken başka bir belayı başımıza dert etmeyelim."

"Pkk ve FETÖ'nün aynı el tarafından yönetildiğini bilmeliyiz"

Pkk ve FETÖ ilişkisine de değinen Uğur, Abdullah Öcalan'ın Almanya'da bastırılan kitabında, Ortadoğu'da ve Güneydoğu'da cemaatle stratejik ilişkiler kurdukları yönünde bir ifadenin yer aldığını söyledi.

FETÖ'nün yurt dışı temsilcisinin Murat Karayılan ile irtibat kurduğunu, "Yakın, yıkın, patlatın, elimizi güçlendirin. B planımız var" dediğini, Karayılan'ın "Biz her şeyi yapacağız. Yanınızdayız. Kaçamayan arkadaşlarınız varsa size kucağımız açık." karşılığını verdiğini ifade eden Uğur, "Bu alçaklar 15 Temmuz'da eylem de yapmadılar. PKK ve FETÖ'nün aynı el tarafından yönetildiğini bilmeliyiz." dedi.

Uğur, Türkiye'nin tehlike altında olduğunu savunarak, "Kaosun devam etme durumu var. Çünkü FETÖ daha bitmedi. Amerika'nın ikinci bir planı var. Bu anlamda Rus-Türk ilişkisinin düzelmesi de çok önemli. Artık NATO ile Amerika ile ilişkileri masaya yatırmanın zamanı geldi." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Hasan Atilla Uğur Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title