Haberler

Vatan Partisi Adayına Saldırı İddiası

Vatan Partisi Aydın milletvekili adayı Hasan Atilla Uğur'un ile partililerin seçim çalışmaları kapsamında Bozdoğan'ı ziyareti sırasında bir grup vatandaş ile Vatan Partisi mensupları arasında çıkan olayların siyasi bir yönünün bulunmadığı bildirildi.

Vatan Partisi Aydın milletvekili adayı Hasan Atilla Uğur'un ile partililerin seçim çalışmaları kapsamında Bozdoğan'ı ziyareti sırasında bir grup vatandaş ile Vatan Partisi mensupları arasında çıkan olayların siyasi bir yönünün bulunmadığı bildirildi.

Konuya ilişkin Bozdoğan Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 5 Mayıs salı günü, ilçe pazarının kurulduğu alanda, şehir girişinde parti seçim konvoyundaki bir aracın, Roman vatandaşa çarpması sonucu ortaya çıktığı belirtildi.

Kazanan ardından bir grup Roman vatandaş ile partililer arasında sözlü tartışmanın yaşandığı, vakit kaybedilmeden emniyet güçlerinin olaya müdahale ederek gerginliğe sona verildiğinin kaydedildiği açıklamada, iddia edildiği gibi organize bir eylemin söz konusu olmadığı ifade edildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Olaya karışanların tamamı Bozdoğan'da ikamet eden, bölücü örgütlerle ya da illegal oluşumlarla hiçbir bağlantısı olmayan, olayda hafif şekilde yaralanan vatandaşımızın akrabalarıdır. İddia edildiği gibi 15-20 kişilik bir grup değil, toplam 5 vatandaşımızdır. Parti yetkilileri ile Roman vatandaşlarımız arasındaki sözlü tartışma karşılıklı hakaretlerle çok kısa bir sürede kavga haline dönüşmüştür. Vatan Partisi yetkilileri, emniyetteki ifadelerinde şikayetçi olduklarını fakat doktor raporu almak istemediklerini beyan etmişlerdir. Olay anında ve sonrasındaki arbede esnasında yaralanan şahsın, sağ diz ve el bileğinde incinmeler ve sağ kolunda birkaç santim sıyrık olduğu alınan doktor raporuyla tespit edilmiştir.

Roman vatandaşlarımızın bölücü terör örgütü PKK lehine ya da Vatan Partisi adayı aleyhine herhangi bir tezahürat veya küfürlü beyanda bulunmadıkları, olay anında orada bulunan şahitler ve emniyet tutanaklarıyla tespit edilmiştir. Olayın doğu kökenli vatandaşlarımız veya illegal örgütler ile hiçbir bağlantısı yoktur. İddia edildiği gibi organize bir eylem de değil, kaza sonrası anlık gelişen bir olaydır."

Açıklamada, "İlçemiz her türlü siyasi görüş ve düşünceye karşı saygılı bir ilçedir. Seçim öncesi ve sonrası oluşabilecek olumsuzluklara karşı her türlü güvenlik tedbirinin alındığı ilçemizde, daha önce her seçim döneminde olduğu gibi bu seçimde huzur ve sükunetle tamamlanacaktır" denildi.

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Atilla Uğur Bozdoğan Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title