Haberler

Vatan Mahallesi'ne Sevgi Bahçesi

Güncelleme:

Yıldırım'a yeşilini yeniden kazandırmak için seferberlik başlatan Yıldırım Belediyesi, ilçedeki park ve yeşil alanların sayısını her geçen gün artırıyor.

Yıldırım Belediyesi, vatandaşların şehrin stresli yaşantısından uzaklaşmalarını sağlayacak sosyal donatı alanlarına bir yenisini daha ekledi. İlçenin 346. parkı olan Son dönemde yapılan yatırımlarla ilçedeki çocuk oyun ve dinlenme parkı sayısı 346'ya, yeşil alan sayısı ise 415'e ulaştı. Mevcut 35 parkta uygulanan revizyonla plastik oyun aleti montajı yapılırken, vatandaşların sağlıklı yaşam koşullarına katkıda bulunmak amacı ile 38 parka da spor ve kondisyon aleti kazandırıldı.

VATAN MAHALLESİ NEFES ALACAK

Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Vatan Mahallesine kazandırılan Sevgi Bahçesi Parkı'nın açılışı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, BESOB Başkanı Arif Tak, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, belediye bürokratları, belediye meclis üyeleri, Vatan Mahalle Muhtarı Kemal Salih, muhtarlar ve mahalle sakinlerinin katılımı ile gerçekleştirildi. 923 metrekare toplam kullanım alanına sahip parkın 641 metrekaresi yeşil alan olarak planlanırken, tesisin bünyesinde çocuk oyun grubu, spor aletleri, bank ve masa gibi donatı aletleri bulunuyor. Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm hamlesini Yıldırım'da hayata geçirdiklerini aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Bu dönüşüm hamlemizi insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek sosyal donatı alanlarıyla destekliyoruz. Şehirlerin yaşanabilirlik düzeyinin en önemli göstergeleri spor alanları, yeşil alanlar ve sosyal tesislerdir. İlçemizde bu alanların sayısını arttırmak adına yoğun bir mesai sarf ediyoruz" dedi.

'MAHZUNLAŞAN YILDIRIM TEKRAR CANLANIYOR'

Vatan Mahallesi'ne kalıcı hizmet olarak kazandırılan Sevgi Parkı'nın Yıldırım'ın çehresini güzelleştirdiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Göreve başlarken plansız yapılaşma ile mahzunlaşan, içine kapanan Yıldırım'ı tekrar canlandırmak adına ekibimizle birlikte and içtik. Yıllardır kangren hale gelmiş sorunlara kalıcı çözümler üretmek için işe koyulduk. Şehri geleceğe daha güçlü kılmak için katılımcı anlayışı ve ortak aklı ilke edindik. Ulaşım, kentsel dönüşüm, otopark, temizlik, yeşil alanlar, plansız yapılaşma ilçemizin başlıca sorunları olarak önümüze geldi. Gelecek nesillere daha iyi bir şehir bırakmak adına teknik kadrolarla bilimsel çalışmaları ortaya koyarak yarınların Yıldırım'ını inşa edecek, altın çağı yaşatacak dönüşüme başladık. Kentsel dönüşümde fiziki ve sosyal alanlar, yollar, ticari alanları yeniden planladık. Türkiye'de bin 125 hektarlık modern tasarım planlaması yapan tek şehir Yıldırım. Medeniyetimizi temsil eden tüm güzellikleri ilçemizde yaşatıyoruz. Komşuluk ilişkilerini, aile birliğini koruyan, değerlerine sahip çıkan bir şehre sahibiz. Yıldırım'ı yaptığımız reformlarla ve kalıcı hizmetlerle Bursa'nın ve Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri haline getireceğiz. 2019 yılı geldiğinde hemşehrilerimizin karşısına verdiğimiz sözleri yerine getirerek çıkmak, onlardan başarı dolu bir karneyi almak bizlerin en büyük mutluluğu olacak" dedi.

'İNSANA DOKUNMAYI ESAS ASLIYORUZ'

Vatan Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Edebali, "Sadece Vatan Mahallemiz 3 bin 500 metrekare park alanı kazandırdık. Yıldırım'da yeniden planlanan tüm alanlarda yeşil alan ve park sayısını artırmayı hedefliyoruz. 30 hektarlık alanda dönüşüm gerçekleştireceğiz. Vizyon projeler şehirler için önemlidir. Molla Yegan Kültür Merkezi, Sular Vadisi Parkı, Türkiye'nin en büyük spor kompleksinin yanında mahallemizde inşa edeceğimiz Çelebi Mehmet Gençlik Merkezi'ni gençlerimizi donanımlı yetiştirmek için kazandıracağız. Saha ekibimiz yalnızca burada 560 evin kapısını çaldı. 4 bin 500 ton asfalt dökerek ulaşım yatırımı yaptık. Elektrik ve su alamayan tüm vatandaşlarımıza su verilmesi konusunda önemli bir sorunu ortadan kaldırdık. Bu kapsamda Vatan Mahallemizde 152 hanenin bu sorununu çözüme kavuşturduk. Şehri yönetirken, fiziksel dönüşümü gerçekleştirirken insanımızı ihmal etmiyoruz. Dezavantajlı grupta yer alan kadınlarımız, çocuklarımız, engellilerimiz, yaşlılarımız, gençlerimiz ve Suriyeli kardeşlerimize dokunarak hizmet üretmeye devam ediyoruz. Parkımız mahallemize hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

'YILDIRIM'A HİZMET YAĞIYOR'

Yıldırım'ın artık modern yüzüyle anılmaya başlandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık, "Yıldırım'a hizmetler sağanak halinde yağıyor. Başkanımızı yaptığı fedakarca çalışmalardan dolayı kutluyorum. Ülkemiz geliştikçe vatandaşlarımızın talepleri haklı olarak artıyor. Bizler de ülke insanımızın hak ettiği hizmetleri kazandırmak adına merkezi hükümet ve yerel yönetimler olarak çalışıyoruz. Yıldırım'ın dönüşümünün güzel bir yansıması olan parkımızın ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. Şehirlerin rutin hizmetlerinin yanında sosyal kültürel çalışmalar gerçekleştirerek ideal şehir hüviyetine kavuşabileceğini belirten Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise "Yıldırım ilçemiz Başkan İsmail Hakkı Edebali'nin öncülüğünde geleceğe emin adımlarla ilerliyor. İdeal şehir hedefini yakalamak için fiziki dönüşümün yanında sosyal ve kültürel dönüşümünde yaşandığını görüyoruz. Parkın Vatan Mahallesi'ne kazandırılmasına emeği geçenleri kutluyorum" dedi. Açılışı yapılan parkla mahalleye değer kazandırıldığını vurgulayan Vatan Mahallesi Muhtarı Kemal Salih de "Bir mahallenin modern görünüme sahip olması için sosyal donatı alanlarına ihtiyacımız var. Sevgi Parkı'nı mahallemize kazandıran Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Hakkı Edebali Çelebi Mehmet Türkiye Aydın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title