Haberler

Vasiyeti Üzerine Kabrinin Başucuna Zeytin Fidanı Dikildi

Antalya'da yolda yürürken fenalaşarak yaşamını yitiren hayırsever işadamı 81 yaşındaki Halil Akyüz, son yolculuğuna uğurlandı.

Antalya'da yolda yürürken fenalaşarak yaşamını yitiren hayırsever işadamı 81 yaşındaki Halil Akyüz, son yolculuğuna uğurlandı. Akyüz'ün vasiyeti üzerine kabrinin başucuna zeytin fidanı dikildi. Bugüne kadar 2 okul, 2 sağlık ocağı ve 1 huzurevi yaptıran Halil Akyüz'ün cenaze namazı, öğleleyin Muratpaşa Camii'nde kılındı. Törene Vali Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da katıldı.

Taziyeleri kabul eden hayırsever işadamının yakınlarından Şeniz Akyüz, şöyle dedi

Halil amcam hayatını hayır işlerine adamıştı. Hiç evlenmediği için çocuğu da yoktu. Bu nedenle iki okul yaptırıp binlerce çocuğu oldu. Halkın sağlık sorunlarına derman olabilmek için iki de sağlık ocağı yaptırdı. Son olarak da Büyükşehir Belediyesi'ne bir huzurevi yaptırmıştı. Yaptırdığı kurumları sık sık ziyaret ediyordu. Bir sağlık sorunu da yoktu. Aniden yolda fenalaşıp hayatını kaybetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da hayırsever Halil Akyüz'ün 24'er derslikli iki okul yaptığını ve geçen cuma günü de kendilerini ziyarete geldiğini anlatırken, Çok sevdiğimiz, saydığımız, örnek aldığımız bir kişiliği vardı diye konuştu.

Hayırsever işadamı ile birlikte iki hafta kadar önce Döşemealtı'ndaki huzurevini ziyaret ettiklerini anlatan İsmail Şahin adlı vatandaş ise Daha yapacakları çok hayır işleri vardı. Ömrü yetmedi dedi.

Tören ardından Halil Akyüz'ün cenazesi, Andızlı Mezarlığı'nda toprağa verildi. İşadamının vasiyeti üzerine kabrinin başucuna yeğenlerinin getirdiği bir de zeytin fidanı dikildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Nuri Gülay Halil Akyüz Muratpaşa Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title