Haberler

Vasiad'ın İş Gezisi Sona Erdi

Van Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (VASİAD), Kuzey Irak'a düzenlediği iş gezisi sona erdi.

VASİAD'tan yapılan yazılı açıklamada, dernek üyesi iş adamlarının, Van ve Kuzey Irak arasındaki ticari ilişkilere ivme kazandırmak amacıyla önemli görüşmeler yaptığı bildirildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Derneğimiz bu geziyle önemli bir adım attı. Van-Şırnak karayolundaki çalışmaların tamamlanması, Kuzey Irak ile büyük bir ticari hareketliliğe vesile olacak. Bu hamleyi Van'a katkı sunacak şekilde değerlendirmeye çalışan derneğimiz, Kuzey Irak'taki iş adamları ile önemli görüşmelere katıldı. Kuzey Irak Parlementosu'ndaki vekillerle de bir araya gelen iş adamları, burada birçok sektörle alakalı toplantılara katıldı. İş adamlarımız, Kuzey Iraklı bürokratlardan, iki sınır kapısının açılacağı müjdesini de aldı."

Vanlı iş adamlarının gezide sanatçı Şivan Perwer ile bir araya geldiği bildirilen açıklamada, iş adamlarının Perwer'i Van'a davet ettiği, Perwer'in de bu davete olumlu cevap verdiği belirtildi. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title