Haberler

Varto Kaymakamlığı Sydv Başkanlığı, 5 Çocuklu Aileyi Evine Kavuşturdu

Muş'un Varto ilçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı (SYDV), çatma derme evde oturan 5 çocuklu dul kadına yardım eli uzatarak ev sahibi yapı.

Varto Kaymakamlığı SYDV, Yeni Mahallede ikamet eden ve yaklaşık bir yıl önce kalp krizinde eşi Menduh Mingür'ün vefat etmesi sonucu Yıldız Mingür isimli kadın 5 çocuğu ile ortada kaldı. SYDV Müdürlüğü, çatma derme bir yerde oturan dul ve 5 çocuklu Mingür'ün durumunun öğrenilmesi sonucunda mütevelli heyet ilgili yerde incelemelerde bulunduktan sonra ev yapma kararı alındı. Yeni Mahallede inşa edilen evin inşaatında daha önceden incelemelerde bulunan İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, SYDV Müdürü İbrahim Ataç'a, çalışmaların yapılması yönünde talimat vererek evin başlaması ile ilgili bilgi aldı.

Konu hakkında İHA muhabirine bilgi veren Kaymakam Şahin, ailenin durumunu SYDV mütevelli heyetince tespit edip öğrendiklerini ve yapılan incelemenin ardında çalışmaya başladıklarını söyledi. Ev sahibinin de inşaatın yapımına katkı sunamadığını ancak komşularının katkı sunduğunu dile getiren Kaymakam Şahin, "Aile ile birlikte aileye ev yapmak için çalışma başlattık. Eski evi çıta ve çamurdan yapılı ve oturulamaz bir durumda idi. Dul, kimsesiz ve 5 çocuklu olan bu kadına bir ev inşa ettik. Evin içinde bulunan mobilya ve diğer malzemeleri kendilerine yardımda bulunduk. Aile kısa bir süre de yeni evine taşındı" dedi.

SYDV Müdürlüğü'nün imkanları ile inşa edilen evin 3 oda, 1 salon, mutfak, banyo ve antreden oluştuğunu söyleyen Kaymakam Şahin, "Aile fertleriyle tek tek görüştüm ve yüzlerinde mutluluğu gördüm. Ailemize her türlü katkıyı sağlayacağız. Özellikle çocukların eğitimine büyük önem veriyoruz. Çocukların eğitimi için de aileye ayrıca destek de bulunacağız. Devletin şefkat elini her zaman vatandaşlarımıza uzatacağız" şeklinde konuştu.

Ev sahibi Yıldız Mingür ise, oturulamaz durumda olan evini kendi imkanları ile yapmasının çok zor olduğunu belirterek, "Bu evi kendi imkanlarımla yapamazdım. Çünkü maddi gücüm yoktur. Ben dul ve maddi imkanı olmayan bir bayanım. İlçe kaymakamımız bize sahip çıktı. Bize ev yaptırdı. Bizim komşularımızda yardımda bulundu. Şu an bazı ufak tefek eksikliklerimiz var. Bunun bitirilmesi için de kaymakamımız bize destek vereceğini söyledi. Emeği geçen kaymakamımıza ve yardımda bulunan emeği geçen her kese teşekkür ederim" dedi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Tahir Şahin Varto Muş Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

allah razı olsun eşininin ismi abduraman dır mendu yanlıştır

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title