Haberler

Varto'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Varto ilçesinde iki lise öğrencisinin Bayırbucak Türkmenleri için başlattığı yardım kampanyasına vatandaşlar da destek verdi.

Varto ilçesinde iki lise öğrencisinin Bayırbucak Türkmenleri için başlattığı yardım kampanyasına vatandaşlar da destek verdi.

Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknoloji öğrencisi Feryat Tan ve Cihat Aydemir, "Sen Üşürken Ben Uyuyamam" adıyla başlattığı kampanya kapsamında bir tır dolusu yardım malzemesi topladı.

Öğrencilerden Tan, yaptığı açıklamada, halkın yardımseverlik örneği sergilediğini ve kendilerine destek olduğunu söyledi.

Kampanyaya başlarken bu kadar yardım toplayacaklarını düşünmediklerini anlatan Tan, "Halkımız yardımseverlik örneği sergileyerek bizi çok mutlu etti. İnşallah yardımları ulaştıracağımız Bayırbucak Türkmenleri de çok sevinecek. Kaymakamımız da bize çok yardımcı oldu. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Aydemir de kampanya öncesinde "Bayırbucak Türkmenleri için neler yapılabilir?" diye düşünerek harekete geçtiklerini ifade etti.

Kampanya düzenleme kararından sonra kıyafet toplamayla başladıklarını anlatan Aydemir, "İlçe kaymakamlığından izin alıp, broşür bastırdık. Kapı kapı gezip herkesten yardım istedik. Aynı zamanda ilçe esnaflarını, köy muhtarlarını teker teker aradık. Sağ olsun Varto halkı bize çok yardım etti. Toplam 4 bin 600 parça eşya topladık" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Varto Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title