Haberler

Varto'dan Batı İllerine Erzak Sevkiyatı

Muş’un Varto ilçesinden batı illerine kışlık erzak sevkiyatı başladı.

Muş'un Varto ilçesinden batı illerine kışlık erzak sevkiyatı başladı.

Varto ilçe nüfusuna kayıtlı olup batı illerinde ikamet edenlerin kışlık erzakları, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte gönderilmeye başlandı. İçerisinde peynir, tereyağı, bulgur, domates, kuru soğan ve birçok malzemenin bulunduğu kolileri kargo şubesine veren vatandaşlar; bunları İstanbul, İzmir ve Bursa gibi kentlere gönderiyor.

Kargo şubesi yetkilisi Abdulkadir Bal, Varto ilçesi nüfusuna kayıtlı olup batı illerinde yaşayanların erzaklarının daha kış gelmeden buradan gönderildiğini söyledi. Bal, "Özellikle Vartolu olup diğer illerde yaşayanların anne ve babaları başta olmak üzere akrabalar arası ilişkiler çerçevesinde yaz aylarında kendi bostanlarında ürettikleri ürünlerle hayvansal gıdalar kargo ile gönderiliyor. Şu an sevkiyatı yapılacak olan kargolarda özellikle gıdalar mevcut olup; İzmir ve İstanbul gibi büyükşehirlere gitmektedir. Bizde bu yoğunluğa rağmen müşterilerimizin hiçbir sıkıntı yaşamamaları için elimizden gelen çalışmayı esirgemeden adreslerine sağlam bir şekilde kargolarını teslim edeceğiz. Bizi tercih eden müşterilerimize de teşekkür ederim" dedi.

Muş'tan İstanbul'a ve İzmir'e her yıl erzak gönderen vatandaşlar ise, "Kargonun ilçemizde olması bizim açımızda gayet iyi oldu. Bizler daha önceleri eşyalarımızı Muş ilindeki otobüslere götürüp veriyorduk. O da zor bir bela ile gönderiyorduk. Şimdi hiçbir sıkıntı yaşamadan erzaklarımızı rahatlıkla çocuklarımıza ve akrabalarımıza gönderiyoruz" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul İzmir Varto Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title