Haberler

Varto'da Ücretli Öğretmen Tepkisi

Muş'un Varto ilçesine bağlı Taşlıyayla köyüne kadrolu yerine ücretli öğretmenin atanmasını istemeyen köylüler, çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

Muş'un Varto ilçesine bağlı Taşlıyayla köyüne kadrolu yerine ücretli öğretmenin atanmasını istemeyen köylüler, çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

Taşlıyayla köyü halkı, kadrolu öğretmenin yerine ücretli öğretmenin görevlendirmesine tepki gösterdi. Kadrolu öğretmen atanana kadar çocuklarını okula göndermeme kararı aldıklarını belirten köylüler, toplam 15 öğrencileri olduğunu ve daha önce Varto İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne konuyu ilettiklerini ifade etti.

Sıkıntılarına çare bulunmadığını söyleyen Köy Muhtarı Hasan Sağlam, öğrencileri okula göndermek için velileri ikna edemediğini söyledi. Çocukların okula gönderilmesi için toplantılar yaptıklarını belirten Sağlam, hiçbir şekilde netice alamadıklarını ve köy halkının 'ücretli öğretmen değil, kadrolu öğretmen istiyoruz' diye tepki gösterdiklerini kaydetti.

Köy halkının çocuklarını okula göndermeme kararında çok ciddi olduklarını ifade eden öğrenci velilerinden Figen Ataç ise, "Taşlıyayla köyümüz 20 yıldan sonra ilk defa geçen sene okula kavuştu. Okulumuzun geç açılması nedeniyle ücretli öğretmen görevlendirildi. Ama bu yıl kadrolu öğretmenimiz atandı. Atanan öğretmenimiz de kendi isteği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe merkezine alındı. Biz veliler de bu konuda eğitime duyarlılığımızı göstererek çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmesi için kadrolu öğretmenimizin tekrar okulumuza geri dönmesini istiyoruz. Kadrolu öğretmen gelene kadar öğrencilerimizi okula göndermeyeceğiz. Kadrolu öğretmen okula dönmeyene kadar kesinlikle kararımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Hasan Sağlam Varto Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title