Haberler

Varto'da Sosyal Market Açıldı

Muş’un Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde kurduğu ‘Sosyal Market’ ile vatandaşların ihtiyaçlarını gideriyor.

Muş'un Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde kurduğu 'Sosyal Market' ile vatandaşların ihtiyaçlarını gideriyor.

Gıdadan mobilyaya, çeyizlikten beyaz eşyaya kadar geniş ürün yelpazesine sahip sosyal markete giden vatandaşlar, para ödemeden ihtiyaçlarını temin edebiliyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışıma Vakfı Başkanlığı'nca belirlenen vatandaşların sosyal marketten ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi. Özellikle öğrencilerin elbise ve ayakkabılarının yetersiz olmasının bu marketin açılmasına vesile olduğunu dile getiren Çetin, bazen ailelere verdikleri paranın yerine ulaşamadığına veya paranın farklı ihtiyaçlar için kullanıldığına dikkati çekerek, "İhtiyaç sahibi aileler gelsin, istediği elbiseyi, ihtiyaç duyduğu malzemeyi, alışveriş yapar gibi seçsin istedik. Bu projeye, adının açıklanmasını istemeyen Türkiye'nin büyük bir firması ile Deniz Feneri Derneği'nin ciddi yardımı oldu. Şu anda mağazamızda 30 bin parça giysimiz var. Hepsi de kalitelidir. Maddi durumu yetersiz vatandaşlara, sosyal markete gelmeleri halinde alışveriş çeki verilecek. Vatandaş ürünlerin üzerindeki etikete göre alışverişini yapacak. Aile sadece çocuğu için değil tüm aile bireyleri için alışveriş yapabilecek. En güzeliyse bu yardım kolilerindeki gibi olmayacak. Kişi gelecek sevdiği renklerde ve ölçülerde istediğini alabilecek" dedi.

Projenin sürekliliği olduğunu ifade eden Çetin, Muş'ta bile bu kadar geniş, büyük deposu olan ve her çeşit malzemenin olduğu bir mağaza bulunmadığını anlattı. Çetin, "Mağazamızda sadece giyim değil mobilya, çeyizlik ürün, halı, kısmen beyaz eşyalarımız var. Özelikle çeyizlik ürünleri, tespit ettiğimiz yetim çocuklarımıza vereceğiz. En güzel tarafıysa yardım alanlar teşhir olmayacak. Kişi utana sıkıla bu markete gelmeyecek. İstediğini giyecek ve alıp gidecek" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Varto Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title