Haberler

Varto'da Engelliler Günü Etkinliği

Muş'un Varto ilçesindeki Özel Çağdaş Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından Engelliler Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Engelliler Günü nedeniyle merkezde düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Oğuzhan Erdoğmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Sait Yetkiner, şube müdürleri, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Hazırlanan pastayı engelli öğrencilerle birlikte kesip kendi eliyle ikram eden Kaymakam Çetin, "Gözleri dışa kapalı olan insanları dünya ile buluşturuyorsunuz. Onlar küçücük odalarda büyük yerler görmektedirler. Bu nedenle onlara kalben yaklaşmanız lazım. Sevmezseniz bu işten çok zorlanırsınız. Gönlünüzün tabulara tamamen açık olması lazım. Engellerin kaldırılması konusunda 7'den 70'e el ele verilmesi gerekir. Engelliler Gününü kutlamak bir günden ibaret olmamalı. Her gün yaşamımızın bir parçası, hayatın bir gerçeği olarak onların sorunlarını görmemiz, yaşamamız, iyileştirilmesi yönünde çalışmamız gerekir. Bu toplumun yaklaşık yüzde 10'u bedensel ve zihinsel engelli. Bu sorunlar aşılabilecek sorunlar. Aşabileceğimizi de biliyoruz. Ama bizim halletmemiz gereken düşünsel engellilerdir. Kafamızdaki engellilerdir" dedi.

Özel Çağdaş Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Barış Kaya'nın da bir konuşma yapmasının ardından, slayt gösterimi ve ikramla etkinlik sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Nuri ÇETİN Varto Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title