Haberler

Varto'da Basın Açıklaması

Muş’un Varto ilçesindeki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından bölgede yaşanan olaylar protesto edildi.

Muş'un Varto ilçesindeki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından bölgede yaşanan olaylar protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)'nin içinde bulunduğu binanın önünde bir araya gelenler adına bir açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kerem Akdağ, Aleviler olarak felsefeleri gereği tarihin her döneminde zalimin karşısında, mazlumun yanında olduklarını ifade etti.

Yürüdükleri bu yoldan asla dönmeyeceklerini anlatan Akdağ, şöyle konuştu: "Kerbela'da zalimlerin karşısında dimdik duran İmam Hüseyin'in inancı ile sürecin bütün insanların lehinde amacına ulaşacağına inanıyoruz. Biz, bin yılı aşkın bir süredir yaşadığımız bu topraklarda çok bedel ödedik. Maraş'ta, Sivas'ta, Çorum'da, Gazi'de, Suruç'ta, Uludere ve Ankara'da çok bedel ödedik. Bugünde coğrafyamız kan gölü gibi. Demek ki topraklar dilimize, kimliğimize, kültürümüze, öğretimimize çok şey borçlu. Haklarımızı savunmaya, bir vatanda eşit şartlar altında yaşamaya hakkımız vardır. Biz, kardeşlikten, eşitlik ve özgürlükten, karanlığın karşısında aydınlık bir yaşamı sürdürme inancımızdan bir an olsun vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. 'Gördüğünü 'görmedim' diyen, doğru bildiğini söylemeyen bizden değildir' felsefesiyle yanı başımızdaki katliama sessiz kalmayız, kalmayacağız. Biliyoruz ki, bu savaşı ancak ezilenlerin ortak mücadelesi durduracaktır."

Basın açıklaması olaysız sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pir Sultan Abdal Akdağ Varto Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title