Haberler

Kepez Eğitim Şehri Oluyor

Güncelleme:

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepezpark Varsak projesi ile değerini artırdığı Varsak'ın, eğitim kurumu taleplerinin de karşılanacağını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya'nın ilk tam olimpik yüzme havuzunun ve masal parkının olduğu Kepezpark Varsak projesi ile değerini artırdığı Varsak'ın, eğitim kurumu taleplerinin de karşılanacağını belirtti.

Başkan Tütüncü, kültür merkezi, spor salonu, yeni yol, park, asfalt, kaldırım, sosyal tesis çalışmalarıyla kasaba iken şehir görünümü kazandırdığı Varsak'a, bir okul binası daha kazandırdı. Geçtiğimiz dönem özel bir kolejin hizmete girdiği bölgede, eski Varsak Lisesi'nin bahçesine 24 derslikli İmam Hatip (İHL) Ortaokulu inşa edildi. Başkan Hakan Tütüncü de büyük oranda tamamlanan ve ince işçiliğinde de sona gelinen okul binasının inşasında incelemelerde bulundu. Tütüncü, binayı inşa eden yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Başkan Tütüncü, şehirleştirdikleri Kepez'in, eksik olan bütün sosyal donatılarını da alt yapı hizmetleriyle, eş zamanlı olarak yaptıklarını söyledi. Bir yandan yolları, parkları, kaldırımları yaparken, diğer yandan okulları, sağlık tesislerini, kültür merkezlerini Kepez'e kazandırdıklarına işaret eden Başkan Tütüncü, "2009'da yola çıktığımızda Kepez'i bir eğitim şehri haline getirme hedefimiz vardı. İlçemizin eğitim ihtiyacını karşılamaya dönük pek çok tesisimiz bu dönem inşa edildi. Vatandaşlarımızın eğitim noktasında çok daha kaliteli hizmet alabilmeleri bakımından çok nitelikli eğitim kurumları Kepez'de hizmet vermeye başladı. Varsak İmam Hatip Okulu, bölgenin merkezinde, eski belediye binasının Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nin tam yanında nezih bir ortamın içerisinde şık, zarif bir eğitim kurumu olarak hizmet verecek. Bu eserlerin kazandırılması bölgemize çok daha farklı bir şehir kimliği kazandırıyor" dedi.

Eğitim kurumlarını güzelleştirmek için belediyenin imkanlarını seferber ettiklerinin altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, "Bugüne kadar eğitim, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, merkezi idarenin görevidir, diye eğitim meselesine bakmadık. Her defasında eğitimi vicdanı bir mesele olarak algıladık. Hukuki bir sorumluluk olmasının ötesinde eğitim bizim için vicdanı bir sorumluluk meselesidir." diye konuştu.

VARSAK İHL HİZMETE GİRİYOR

Kepezlilere kaliteli eğitim imkanı sunmak istediklerini belirten Başkan Tütüncü,"24 derslikli okul uzunca bir süre Varsak'a, İHL Ortaokulu noktasında hizmet verecek. Milli Eğitim Bakanlığımızla, Valiliğimizle, belediyemiz omuz omuza vererek eğitim tesislerini Kepez'e kazandırıyoruz. Antalya'nın en çok okullaşma oranının yaşandığı ilçeyiz. Elbette ki belediyemiz bu konuda çok önemli inisiyatifler alıyor. İlçemize yeni okulların yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve Antalya Valiliği'nin önünü açıyoruz" dedi. Başkan Tütüncü, Varsak İmam Hatip Ortaokulu'nun 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacağını da sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Tütüncü Varsak Kepez Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title