Haberler

Vapurlarda Müzik Keyfi Başlıyor

Güncelleme:

Şehir Hatları yolcularını müzikle karşılayacak. Karar alma süreçlerini yolcularının öneri, talep ve şikâyetlerini dikkate alarak belirleyen Şehir Hatları, bir yeniliğe daha imza atıyor.

17 Ekim Pazartesi gününden itibaren vapur yolcularının iki yaka arasındaki seyahatlerine vapur müzisyenleri eşlik edecek.

Şehir Hatları vapur seferlerinde müzik icra etmek isteyen müzisyenler için vapurların bir salonunu ayırarak seferlerde yolcuların müzik buluşmasını sağlıyor. İlk etapta 63 kişiden oluşan 25 müzisyen grubu Beşiktaş – Kadıköy, Karaköy – Kadıköy, Eminönü – Kadıköy, Üsküdar – Eminönü, Haliç ve Adalar seferlerinde, yolcuları müziğin büyülü ritmiyle buluşturacak. Saz, ney, gitar, kemençe, tar, keman, çello, akordeonun sesleri dalgaların seslerine karışacak.

'Gemilerde Müzik Var'

17 Ekim Pazartesi gününden itibaren vapur müzisyenleri 'Gemilerde Müzik Var' temasıyla yolcularla buluşuyor, vapur seyahatlerini daha keyifli hale getiriyor. Vapurlarda gerçekleştirilecek proje hakkında bilgi veren Şehir Hatları Genel Müdürü Yakup Güler, yolcuların öneri ve taleplerini kurum olarak çok önemsediklerini belirterek "Vapurda müzik icra etmek isteyen birçok müzisyen arasından vapurlarımızın ve İstanbul'umuzun kültürel kimliğini yansıtacak adaylar belirlendi. Temel kriterimiz vapurda seyahat eden yolcularımızın müzik ihtiyaçlarını karşılarken, sesten uzak seyahat etmek isteyen yolcularımıza da uygun ortam sağlamaktı. Vapur seyahatleri günün koşuşturmasında İstanbul'u yaşadığımız zaman dilimleridir. Yolcularımızın vapurda geçirecekleri vakitleri hoş bir sedaya dönüştürmek istiyoruz" dedi.

Sabıka Kaydı Gerekli Olacak
Vapurlarda müzik icra etmek için başvurularda sabıka kaydına önem veriliyor. Sisteme dahil olmak isteyen adaylar nüfus cüzdanı fotokopisi, iki adet fotoğraf, adli sicil ve kayıtlı oldukları adresler bilgilerin ibraz ederek başvurularını Şehir Hatları Genel Müdürlüğüne yapıyor. Sınav sürecinde titiz bir değerlendirmeyle tespit edilen müzisyenlere izin belgesi düzenleniyor. Vapur müzisyenleri üç ayda bir yenilenecek izin belgeleriyle dönüşümlü olarak hatlarda performanslarını sergileyecek.
Şehir Hatları, kamusal alanlarda bir kültür olarak gelişen müzik performanslarının vapurlarda da yolculara rahatsızlık vermeden icra edilmesini, izinsiz yapılan uygulamaların da önüne geçmeyi hedefliyor. Proje, vapur yolcularının seyahatlerini müzikle renklendirirken, performanslarını sergileyecek müzisyenlerin de bütçelerine katkı sağlamış olacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Beşiktaş Eminönü Karaköy Kadıköy Yaşam Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title