Haberler

Vanlılardan, Kendileriyle İlgili Nefret Dolu Sözlere Tepki

Van’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen 4,6’lık deprem sonrası sosyal paylaşım sitelerinde yazılan nefret dolu sözler, halkın tepkisine neden oldu.

Van'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen 4,6'lık deprem sonrası sosyal paylaşım sitelerinde yazılan nefret dolu sözler, halkın tepkisine neden oldu.

Van'da geçtiğimiz günlerde merkez üssü Mollakasım olarak belirlenen 4,6 şiddetindeki depremde, vatandaşlar büyük tedirginlik yaşamıştı. Deprem sonrası bazı sosyal paylaşım sitelerinde Vanlıların yok olması, ölmesi, helak olması gibi sözlerin sarf edildiği paylaşım ve yorumların yapılması, Vanlıların tepkisine neden oldu. Yapılan yorumların tamamen, kin ve nefret dolu olduğunu vurgulayan vatandaşlar, bu yorumlarda bulunanları kınadıklarını ifade etti.

Hakan Türkoğlu isimli vatandaş, "Ramazan ayındayız. Hep birlikte oruç tutup iftarımızı açıyoruz, Müslümanız. Batı illerinde belki her etnik gruptan insan yok ama bu memlekette her etnik grup var. Laz var, Kırgız var, herkes var. Burada sadece bir halk yok. Bir Türkiye yaşıyor burada. Bu tür söylemlerde barış sürecini etkilemez ben daha iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

Mehmet Sert de bu tür söylemleri kınadıklarını vurgulayarak, "Bu tür söylemleri kınıyoruz bunlar insan değiller, insanlık görmemişler, doğuya gelip insanlık görsünler ki insan olsunlar" ifadelerini kullandı.

Bu tür nefret dolu söylemlerin ifade edilmesinin kendilerini son derece üzdüğünü belirten Mahir Polat da, "Doğu batı ayrımı yapmasınlar. Burada herkes bir. 'Vanlılar ölselerdi, keşke ölü olsaydı' gibi ifadeler yanlıştır. Bizlere yardım yaptılar. Ama bunu kişiye özel olarak yapmadılar. Bu yardımlar insanlık adına yapılmış yardımlardı. Böylesi nefret dolu söylemlerin sarf edilmesi son derece ayıp ve vicdani değil" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Öte yandan, Van Baro Başkanı Murat Timur da bu tür açıklamaların insanları ayrıştırmaktan başka bir şey olmadığını belirterek, olayı kınadı. Bu tür yaklaşımları kabul etmediklerini ifade eden Timur, yönetimlerince toplanıp olayı değerlendireceklerini kaydetti. Bu kişiler hakkında gerekli hukuki işlemlerin başlatılması için ise vatandaşların dilekçe ile Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmaları gerektiğini anlatan Timur, "Cumhuriyet Başsavcılıklarının da bu tür olaylar için gerekli tedbirleri almaları gerekir. Bu tamamen kışkırtıcı, insanları ayrıştırıcı yaklaşımlardır. Kesinlikle düşünce özgürlüğü değil. Nefret dolu söylemlerdir" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Timur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title